Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Ξέφραγο αμπέλι το κτίριο του ΤΕΙ Αμαλιάδας

Σε «ξέφραγο αμπέλι» έχει μετατραπεί το παλιό κτίριο του ΤΕΙ Αμαλιάδας, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ, το οποίο... με δεδομένο ότι δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή, έχει αφεθεί στην εγκατάλειψη, με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς φθορών.

Το παλιό κτίριο λειτούργησε τον μήνα Σεπτέμβριο και στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς εκεί είχε εγκατασταθεί η γραμματεία για τις εγγραφές των νέων φοιτητών στο τμήμα «Τεχνολόγων Γεωπόνων» του ΤΕΙ Αμαλιάδας. Εκ τότε το κτίριο δεν λειτουργεί και επί της ουσίας έχει αφεθεί στην τύχη του.
Μία επίσκεψη στο παλιό κτίριο, αποδεικνύει ότι μπορεί άνετα να μπει ο οποιοσδήποτε στο χώρο, αφού η κεντρική είσοδος του προαύλιου χώρου είναι ορθάνοιχτη. Ανοιχτή όμως είναι και μία εκ των εισόδων του κτιρίου που βρίσκεται δυτικά, εκεί που λειτουργούσε το κυλικείο του σχολείου και όπως αποδεικνύουν τα ευρήματα, νυχτερινές ώρες κάποιοι βρίσκουν εκεί καταφύγιο, αφού πλέον δεν λειτουργεί και ο σταθμός του ΟΣΕ, κατά συνέπεια υπάρχει σκοτάδι και καθόλου φύλαξη στην περιοχή.
Πέρα όμως από τα παραπάνω και τις επισκευές που πρέπει να γίνουν στο ένα κτίριο, καθώς έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό του 2008, στην Αμαλιάδα του 2014 που πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο έχει πει το νερό- νεράκι, στο χώρο του ΤΕΙ υπάρχει μία βρύση η οποία προφανώς έχει σπάσει και το νερό τρέχει ασταμάτητα.
patrisnews.com