Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Μαριάντα Βρεττού: «Φόβος και ανασφάλεια κυριεύει τους πολίτες για το πώς θα καλύψουν τις βιοποριστικές ανάγκες των παιδιών τους...»

Η κα. Μαριάντα Βρεττού
Οι «καλοί Σαμαρίτες» της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «Έδρας» που δρουν στο Ίλιον...«Υπάρχουν συνάνθρωποι μας οι οποίοι πλήττονται από τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που επικρατεί , αλλά λόγω παγιωμένων αντιλήψεων , ταμπού, προκαταλήψεων, φοβούμενοι τον στιγματισμό και την περιθωριοποίηση αποφεύγουν να γίνουν δεκτές μιας τέτοιας βοήθειας.

Αυτό που έχω να τονίσω είναι ότι πρόκειται για αναφαίρετο δικαίωμα τους να ωφεληθούν»

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Λίγες ημέρες μετράμε στο 2014, στην Ελλάδα, στη χώρα που γίνεται λόγος για πρωτογενές πλεόνασμα...την ίδια ώρα που οι πολίτες βρίσκονται στο χείλος της χρεωκοπίας και η Κυβέρνηση -υπό τις καθοδηγήσεις των «εταίρων της»- δεν σταματά να θέτει νέους φόρους και δυσβάσταχτα μέτρα. Εδώ και πέντε 24ωρα ισχύει και το εισιτήριο των 25 ευρώ για νοσηλεία στα Νοσοκομειακά Ιδρύματα της χώρας.

Δεν έχει στεγνώσει καλά-καλά το μελάνι από τις έρευνες της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας αλλά και ιδιωτικών εταιριών σύμφωνα με τις οποίες το 1/3 των Ελλήνων ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, ενώ 1 στα 5 παιδιά ζει επίσης κάτω από τα όρια της φτώχειας. Μιλάμε πλέον -και επισήμως;- για την κοινωνία των 2/3! Ούτε αυτοί όμως αισθάνονται ασφαλείς, αφού το 60% δηλώνουν ότι ζουν με το φόβο ότι μία ημέρα μπορούν να ξυπνήσουν φτωχοί, «εφιάλτης» που συνδέεται άμεσα με το ότι το 50% πιστεύει ότι φτωχός μπορεί κανείς να «καταντήσει» από κάποιο τυχαίο γεγονός, πχ αρρώστια, απόλυση σε προχωρημένη ηλικία...
Περισσότερα στο  pinakio.blogspot.gr