Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

2 Φοιτήτριες νεκρές και 20 τραυματίες σε σύγκρουση νταλίκας με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης

asthenoforo1

Δύο γυναίκες,(σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, κάτω από 30 ετών) αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ανασύρθηκαν νεκρές από το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που συγκρούστηκε με φορτηγό νταλίκα, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, κοντά στα διόδια Νέων Μαλγάρων.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι δύο άτυχες γυναίκες που επέβαιναν στο λεωφορείο απεγκλωβίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία, που έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος, ενώ άλλοι 20 επιβάτες του λεωφορείου, ελαφρά τραυματισμένοι, διακομίστηκαν με οκτώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τους 20 τραυματίες σοβαρά τραυματισμένος είναι ο οδηγός του λεωφορείου (ακρωτηριάστηκε σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ).
Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σε απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων από τα διόδια Νέων Μαλγάρων, όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας έπεσε στην πίσω δεξιά πλευρά σταθμευμένου φορτηγού, με τουρκικές πινακίδες κυκλοφορίας, που μετέφερε ποσότητες λαχανικών. Ενδεχομένως λοιπόν, οι νεαρές γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους, να κάθονταν στην προστινή πλευρά του λεωφορείου, η οποία μετά το τροχαιο "μπήκε" όλη μέσα.
Το λεωφορείο, ήταν γεμάτο με νέους ανθρώπους. Ανάμεσά τους, ήταν πολλοί φοιτητές, που έπεστρεφαν στη Θεσσαλονίκη από την Αιτωλοακαρνανία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τροχαία, η νταλίκα ήταν σταματημένη στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης αλλά χωρίς αλάρμ και προειδοποιητικό τρίγωνο. Πάντως, ο Τούρκος οδηγός της νταλίκας έχει συλληφθεί...
Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, στο σημείο πήγαν πάνω από 15 ασθενοφόρα...Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, υπάρχουν 2 νεκρές γυναίκες κάτω των 30 ετών, 15 ελαφρά τραυματίες και ένας σοβαρά (ο οδηγός του λεωφορείου).
Δύο λωρίδες κυκλοφορίας παραμένουν κλειστές και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας, από τον κόμβο στο Κλειδί.