Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Απίστευτη απάντηση Τζιτζικώστα σε Μπουτάρη: Το ξέρουμε ότι προτιμάς τα gay pride από τις στρατιωτικές παρελάσεις!

Περαιτέρω επιδείνωση στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ του  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του  δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, φέρνει η Χρυσή Αυγή.
Αφορμή, η πρόσκληση την οποία απεύθυνε ο κ. Τζιτζικώστας σε εκπρόσωπο του κόμματος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και η έντονη αντίδραση του δημάρχου, ο οποίος απείλησε ότι δεν θα παραστεί σε αυτή, ζητώντας από τον περιφερειάρχη να ανακαλέσει την πρόσκληση.
Στην απάντηση του ο κ. Τζιτζικώστας όχι μόνο δεν ανακαλεί αλλά μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Γ. Μπουτάρης ότι «προτιμά άλλου είδους παρελάσεις, τις οποίες υποστηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο», εννοώντας, προφανώς, το gay pride!
Συγκεκριμένα, ο κ. Τζιτζικώστας:
-Επιμένει ότι εφαρμόζει «τους νόμους του κράτους και τον ισχύοντα νόμο της Πολιτείας για την παρέλαση, ο οποίος ορίζει ρητά ότι καλούνται όλοι οι βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων» και ότι ο ίδιος «λειτουργεί πάντα θεσμικά, εντός του νόμου γιατί αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να λειτουργούν όλοι, στα πλαίσια μιας ευνομούμενης πολιτείας. Η δημοκρατία δεν πλήττεται από την τήρηση των νόμων, η δημοκρατία πλήττεται ανεπανόρθωτα από όσους επιμένουν να τους καταπατούν», προσθέτει.
-Τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη, ο οποίος πρόσφατα δέχτηκε χορηγία από τη Χρυσή Αυγή για την περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος και αναγκάστηκε να την επιστρέψει μόνο όταν έγινε αποδέκτης της κατακραυγής της κοινής γνώμης και των συμπολιτών μας.»
- Κατηγορεί τον δήμαρχο ότι προτιμά άλλου είδους παρελάσεις, τις οποίες υποστηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο: «Το εάν θα παραβρεθεί ή όχι στην παρέλαση ο κύριος Μπουτάρης αφορά μόνο τον ίδιο και θα κριθεί για αυτή του την απόφαση από τους συμπολίτες μας. Άλλωστε, δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη η επιλογή του, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι προτιμά άλλου είδους παρελάσεις, τις οποίες υποστηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

aftodioikisi.gr