Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Διαδήλωσαν κατά του φασισμού

Διαδήλωσαν κατά του φασισμού
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 6.00 το αντιφασιστικό συλλαλητήριο και η πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Το κλίμα ήταν ήρεμο καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν να συναντηθούν οι διαδηλωτές με οπαδούς της Χρυσής Αυγής που πραγματοποίησαν συγκέντρωση - αντιπερισπασμό στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης.
Στην αντιφασιστική πορεία συμμετείχαν περίπου 2.000 κόσμου, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, κινήσεις κατοίκων της περιοχής και εκπρόσωποι μεταναστευτικών κοινοτήτων.
Προηγήθηκαν μουσικά και θεατρικά δρώμενα στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
Λίγο μετά τις 5.00 και ενόψει της αντι - συγκέντρωσης που είχαν πραγραμματοποιήσει για τις 6.00 οπαδοί της Χρυσής Αυγής μπροστά από τα παλαιά γραφεία του κόμματος, διμοιρίες των ΜΑΤ έστησαν «μπλόκο» στην πλατεία Καραϊσκάκη προκειμένου να αποκλείσουν την πρόσβαση της αντιφασιστικής διαδήλωσης προς τα χρυσαυγίτικα γραφεία.
Η συγκέντρωση των οπαδών της Χρυσής Αυγής, ολοκληρώβθηκε χωρίς εντάσεις γύρω στις 8.30 το βράδυ. Στη συγκέντρωση, μίλησαν βουλευτές του κόμματος σε ένδειξη συμπαράστασης στα φυλακισμένα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής τα οποία έστειλαν μηνύματα από τη φυλακή.
Πρίν από λίγο άνοιξε ο σταθμός του Μετρό στο σταθμό Λαρρίσης , ενώ σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην οδοό Δηληγιάννη.
ethnos.gr