Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

66 άτομα συνελήφθησαν σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αργολίδα, Κορινθία και Μεσσηνία

astynomia-570
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες το απόγευμα ως σήμερα τα ξημερώματα, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, ελέχθησαν 617 άτομα, 433 οχήματα και 15 καταστήματα, ενώ προσήχθησαν συνολικά 157 άτομα και συνελήφθησαν τελικά 66 άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν κατηγορούνται, στην Αργολίδα, μια γυναίκα για χρέη στο Δημόσιο, από μη απόδοση Φ.Π.Α., 70.498,13 ευρώ, ένας για παράβαση του νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα, ένας για αποσφράγιση καταστήματος, ένας για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του και έξι αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους.
Στην Κορινθία συνελήφθησαν δύο για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας, ένας για αντίσταση και απείθεια, επτά για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, εννέα για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, τρεις για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, δύο για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος τους, έντεκα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έξι αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους.
Στην Μεσσηνία συνελήφθησαν, μια γυναίκα γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 99.069,54 ευρώ, ένας για ναρκωτικά, δέκα για συμπλοκή, ένας για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του, ένας Ρομά για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και δύο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους.
Επίσης, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 113 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 10 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, 3 παραβάσεις για μεταφορά επιβατών εκτός διοικητικών ορίων με Δ.Χ. επιβατικά οχήματα και 4 παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, 20 πακέτα με λαθραία τσιγάρα και δύο χάπια που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.