Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Στα ίχνη του εξαφανισμένου Μπεν


Την ώρα που στη διάθεση της εφημερίδας είναι το ακριβές σημείο όπου βρίσκονται ο 24χρονος και η τσιγγάνικη «οικογένειά» του, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη είναι γιγαντιαία ελληνική και διεθνής αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του Μπεν Νίνταμ, του αγοριού που εξαφανίστηκε πριν από 22 χρόνια στην Κω.Όπως αποκαλύπτει ο Τύπος της Κυριακής,το τελευταίο 48ωρο η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της ένα βίντεο - ντοκουμέντο που δείχνει έναν νεαρό ο οποίος μοιάζει εκπληκτικά με τον 24χρονο σήμερα Μπεν, σύμφωνα με το σκίτσο που έχει φτιάξει η Σκότλαντ Γιαρντ μετά από επεξεργασία φωτογραφιών του.
Ενα βήμα πριν από τη μεγάλη αποκάλυψη βρίσκονται οι αστυνομικές και οι δικαστικές Αρχές και η τυχόν επιβεβαίωσή της πρόκειται να συγκλονίσει όχι μόνο την ελληνική αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη. Είκοσι δύο χρόνια μετά την εξαφάνισή του από την Κω, με τα όσα έχουν ειπωθεί και διερευνηθεί κατά καιρούς για την τύχη αυτού του άτυχου παιδιού, ο Μπεν Νίνταμ είναι ζωντανός!



Αυτή τη συγκλονιστική πληροφορία, που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ., αποκαλύπτει σήμερα ο «ΤτΚ» και αυτή την ώρα που διαβάζονται αυτές οι γραμμές ίσως να γράφεται το χάπι εντ σε μία από τις πιο πολύκροτες ιστορίες που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Αυτό που άλλαξε όλα τα δεδομένα στην υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, ο οποίος σήμερα είναι 24 ετών, και που δημιουργεί ελπίδες, είναι ένα φοβερό ντοκουμέντο που έφτασε στην Αστυνομία τις τελευταίες 48 ώρες. Οσοι αξιωματικοί και δικαστικοί είδαν το βίντεο -περί αυτού πρόκειται το ντοκουμέντο- πετάχτηκαν όρθιοι από τις θέσεις τους όταν διαπίστωσαν την εκπληκτική ομοιότητα του νεαρού ξανθού αγοριού που απεικονίζεται με το σκίτσο του Μπεν σε σημερινή ηλικία που έχει φτιάξει η Σκότλαντ Γιαρντ μετά από επεξεργασία φωτογραφιών του.

Ο «ΤτΚ», την ώρα που παίζεται η ζωή και η ανεύρεση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, του 24χρονου Μπεν, δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει -αν και κατέχει- τις λεπτομέρειες εκείνες που θα υποβοηθούσαν στη διαφυγή των ανθρώπων που έχουν στην οικογένειά τους το νεαρό αλλοδαπό. Αλλωστε, την ώρα που στη διάθεση της εφημερίδας είναι το ακριβές σημείο και η περιοχή όπου βρίσκονται ο 24χρονος και η «οικογένειά» του, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη γιγαντιαία ελληνική και διεθνής αστυνομική επιχείρηση.

Για τη συγκλονιστική εξέλιξη στην υπόθεση της εξαφάνισης του Μπεν έχει ήδη ενημερωθεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «ΤτΚ», η Ιντερπόλ, καθώς και ο εισαγγελέας Εφετών Ανδρέας Καραφλός, ο οποίος ως εισαγγελέας Πλημμελειοδικών όταν υπηρετούσε στην Κω χειρίστηκε την υπόθεση και είναι από τους λίγους που τη γνωρίζουν τόσο καλά. Ο εισαγγελέας είναι από τους δικαστικούς που είδαν το βίντεο-ντοκουμέντο και έδωσε εντολή να κινηθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Το βίντεο είναι γυρισμένο σε νησί, κατά τη διάρκεια πανηγυριού ιερού ναού. Απεικονίζεται μια οικογένεια Τσιγγάνων μαζί με τον ηλικίας περίπου 24 ετών κοντοκουρεμένο κατάξανθο νεαρό.
Η οικογένεια δεν φορά τα ρούχα που συνηθίζουν οι Ρομά ενώ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η οικογένεια δεν μένει σε καταυλισμό αλλα ζει σε σπίτι στον οικισμό του νησιού.
Εάν διαπιστωθεί ότι ο 24χρονος είναι ο Μπεν, τονίζει η εφημερίδα, τότε θα επαληθευτεί η δικογραφία που είχε σχηματίσει η Αστυνομία για την υπόθεση, σύμφωνα με την οποία ο μικρός είχε απαχθεί στην Κω από τσιγγάνους.
Ανθρωπος-«κλειδί» στην υπόθεση είναι ένας δικηγόρος, ο οποίος είχε γυρίσει το επίμαχο βίντεο από τον περασμένο Απρίλιο. Τα πρόσφατα γεγονότα με τη μικρή Μαρία, που βρέθηκε σε καταυλισμό Τσιγγάνων στα Φάρσαλα, τον έκαναν να «επικαιροποιήσει» το οπτικοακουστικό υλικό που είχε στα χέρια του και να το παραδώσει αμέσως στις Αρχές. Στη Δικαιοσύνη και στην ΕΛ.ΑΣ.