Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Αστέρας ο...Ντε Μπλάσις – ΓΚΟΛΑΡΑ στη νίκη επί του Λεβαδειακού

Αστέρας ο...Ντε Μπλάσις – ΓΚΟΛΑΡΑ στη νίκη επί του Λεβαδειακού

Το φανταστικό τέρμα του Ντε Μπλάσις ήταν αυτό που ξεχώρισε από την... κάκιστη αναμέτρηση του Αστέρα με τον Λεβαδειακό στην Τρίπολη – Νίκη με 2-0 για τους Αρκάδες και επιστροφή στα “τρίποντα” μετά από τρεις αγωνιστικές.
Κακό το πρώτο μισό του πρώτου μέρους, χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με πολλά λάθη στο κέντρο και τους παίκτες του Αστέρα να μην μπορούν να διασπάσουν την πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Λεβαδειακού. Όλα αυτά άλλαξαν από το 30λεπτο και μετά, όταν οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να μπορούν να απειλήσουν στην αντεπίθεση, κυρίως με τον ταχύτατο Κάντζι.
Οι Αρκάδες βλέποντας πως αρχίζει η... γκρίνια από την εξέδρα, ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να φτάσουν στο 1-0 με γκολ απίστευτης ομορφιάς. Στο 36 και μετά από βολέ του Ερνάντες, ο Μουλόπουλος δεν μπόρεσε να διώξει και ο Ντε Μπλάσις με ψαλιδάκι από το ημικύκλιο της περιοχής άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους! Το 45λεπτό “έκλεισε” με τους Βοιωτούς να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσα με Κονέ και Γιάντση.
Το θέαμα στο δεύτερο μέρος θύμισε αυτό των πρώτον λεπτών του αγώνα, παρόλο που ο Αστέρας προσπάθησε για να πετύχει ένα ακόμα τέρμα. Ο Λεβαδειακός διατήρησε την ίδια “σφιχτή” εικόνα στην άμυνα του, εμποδίζοντας τους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί. Στη μοναδική όμως στιγμή που... χαλάρωσαν οι Βοιωτοί πίσω, οι Αρκάδες κατάφεραν και έκαναν το 2-0 με όμορφο γκολ του Ουρτάδο (72').
Στα τελευταία λεπτά ο Λεβαδειακός αποφάσισε να παρατήσει την άμυνα και να κυνηγήσει ένα γκολ, αλλά η άμυνα των Αρκάδων δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Βοιωτούς.
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Ερνάντες, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Γκοιάν, Ζαραδούκας (63' Κοντοές), Εντό, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (67' Πολ), Μπακασέτας (72' Κουρμπέλης), Μπαράλες.
Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Σκέμπης, Μάγκας, Λυκογιάννης, Ιωαννίδης (83' Μπούστο), Λαμπρόπουλος (73' Νικολακάκης), Γιάντσης (63' Ορτέγκα), Κονέ, Μάρτινς, Κάντζι.