Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Οι ¨Ορανιέ" πήραν το ντέρμπι στο Λουτράκι μετά από επεισοδιακό φιναλε


Με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής συνεχίστηκαι το πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας.  Το παραδοσιακό μεγάλο ντέρμπι κορυφής στο Θώδειο Στάδιο ανάμεσα στους δύο "γίγαντες" του Λουτρακιώτικου ποδοσφαίρου, Α.Ο. Λουτράκι και Ολυμπιακό τα είχε όλα...πάθος ένταση και ξύλο.  Νικητής αναδείχτηκε ο ΑΟ Λουτράκι καθώς επικράτησε με σκορ 3 - 0 επί του "συμπολίτη" του Ολυμπιακού  χάρη στα γκολ που σημείωσε στα τελευταία λεπτά. Το φινάλε στο Λουτρακιώτικο ντέρμπι ήταν επεισοδιακό. Ένα μπουκάλι που έπεσε στον επόπτη Μπετσόγλου, στάθηκε η αιτία της 5λεπτης διακοπής στο 92'. Με την επανέναρξη, ο ΑΟΛ πέτυχε και τρίτο γκολ και πριν την αποχώρηση των διαιτητών φίλαθλος του Ολυμπιακού εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και έπαιξε ξύλο με τον διαιτητή Δασκαλόπουλο! Έτσι οι "ορανιέ" του Λουτρακίου , μαζί με τον Παννεμεατικό, που κέρδισε τρίποντο "στα χαρτιά" επί του Σαρωνικού Γαλατακίου, κατέχουν στις 5 αγωνιστικές του πρωταθλήματος το απόλυτο της βαθμολογίας καθώς στο ενεργητικό τους έχουν απο ισάριθμες νίκες.
Μεγάλη νίκη σημείωσε με 1 - 2 η Θύελλα Πετρίου  μέσα στο Συνικοισμό επί του Κύψελου Κορίνθου  και διατηρήθηκε ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου στους -3 πίσω από τους δύο πρωτοπόρους. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 3’με τον  Κοσμά, ο Κύψελος ισοφάρισε σε1-1 στο 20’ με  γκολ του Δαμαλά. Το τελικό 1-2 για τήν ομάδα της Θύελλας σημείωσε στο 75’, ο Τσουμάνης  Μετά το τέλος του ματς πάντως, φίλαθλος των γηπεδούχων μπήκε στο χώρο έξω από τα αποδυτήρια των δύο ομάδων και χτύπησε τον Σχοινοχωρίτη. Λίγο έλειψε να ακολουθήσει σύρραξη, αλλά η παρέμβαση και των παικτών του Κύψελου, έβαλε τέλος στο επεισόδιο. Μάλιστα οι άνθρωποι του Πετρίου, ευχαριστούν ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας, καθώς η έγκαιρη παρέμβασή τους, έβαλε τέλος στα όποια πιθανά επεισόδια.
Αντίθετα από την Θύελλα η ομάδα των Αγών Θεοδώρων έχασε έκτός έδρας με 2 - 1 από την Ελλάδα Βέλου, που επέστρεψε στις νίκες, χάνοντας μάλιστα και ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.
Στο α’ μέρος οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι, προηγήθηκαν στο 23’ με κεφαλιά του Κλαδάκη, και 2 - 0 στο 34’  με δυνατό σουτ του Ρούπα. Η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων μείωσε στο τελικό 2 - 1στις καθυστερήσεις του αγώνα, με γκολ του Γεωργακόπουλου , για το οποίο οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για οφσάιντ του σκόρερ, αλλά και του Καραμαλέγκου, ενώ υποστηρίζουν ότι στην αρχή της φάσης είχε προηγηθεί φάουλ στον Αμπού Ζολώφ, με τον κ. Κωνσταντόπουλο, να αφήνει το ματς να συνεχιστεί..
Με το ευρύ 3 - 0 ο Αστέρας Δερβενίου επικράτησε στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" επί του Πανσολυγειακού .  Ο Αναγνωστόπουλος σημείωσε το 1-0. Στο 78' με πέναλτι που κέρδισε ο Κουτρούλης και μετέτρεψε σε γκολ ο Αντωνόπουλος , το 2 - 0, ενώ το τελικό 3-0 πέτυχε οΛιθοξόου στο 88'.
 στο Χιλιομόδι Ατρόμητος και Πέλοπας Κιάτου ανεδείχθηκαν ισόπαλοι άνευ τερμάτων. Αξίζει να σημειώσουμαι ότι ο Πέλοπας ζήτησε πέναλτι στο 25’, σε χέρι του Μπαλάφα Π.Β., σε μια φάση όπου ο βοηθός Παπανικολάου υπέδειξε παράβαση, ενώ ο διαιτητής Χονδρόπουλος, είπε να συνεχιστεί το ματς, ενώ οι παίκτες του Ατρομήτου έχουν παράπονα για ορισμένες υποδείξεις οφσάιντ του βοηθού Παπανικολάου.
Στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής έχασε με σκορ 0 - 2 από το Σπαθοβούνι, που με τέρματα  του Βάθη, και του Γόγολα, πήρε το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα .
Τέλος μέσα στο Κιάτο ο Πανκαμαριακός  επικράτησε με σκορ 1 - 2 επί της  τοπικής Αναγέννησης. Η  ομάδα του Καμαρίου πήρε δίκαια το «τρίποντο», καθώς ήταν καλά οργανωμένη, έπαιξε πιο δυνατά και εμφανίστηκε πιο απειλητική, αν και από το 57΄ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Νίκου Κλουτσινιώτη με 2η κίτρινη. Ο Σιώζος στο 16’ έκανε το 0-1
Στο 70’ ο Πιλιαφάς έκανε το 0-2 με απευθείας φάουλ  αφού πρώτα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Η Αναγέννηση κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις με κοντινή προβολή του Μακάρωφ, μετά το γύρισμα του Δάνη.

Η 5η αγωνιστική

ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ-ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                                    2 - 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ-ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ        0 - 0
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ           3 - 0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ           3 - 0 α. α.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ-ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                1 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ      0 - 2
ΚΥΨΕΛΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                                        1 - 2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ-ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                 3 - 0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 5 αγώνες)

1 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                              12 - 0       15
2 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                         11 - 0        15
3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ     12 - 4       12
4 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                        12 - 7       12
5 ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                             5 - 3       10
6 ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ                         9 - 6         8
7 AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                    5 - 3        7
8 ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                        8 -10      7
9 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ            9 - 7      6
10 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ                7 - 8      6
- ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                                  7 - 8      6
12 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                        9 - 11    6
13 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ       4 - 9     4
14 ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                     3 - 12   3
15 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                       1 - 11   0
16 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ          0 - 15   -2