Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η Τήνος υποδέχθηκε την κάρα της Αγίας Υπομονής (ΦΩΤΟ-VIDEO)

DSC 0150

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Σύσσωμος ο Κλήρος και ο λαός της ιεράς νήσου Τήνου υπεδέχθη την Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής, κομισθησομένης εκ της Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου κατόπιν παρακλητικού αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Δωροθέου Β’.
Το μεσημέρι της Τετάρτης 10ης Απριλίου, η Τιμία Κάρα μετεφέρθη από τον Μητροπολίτη με τη συνοδεία του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, Ιερέων του νησιού, του Αντιπροέδρου του ΠΙΙΕΤ και Αξιωματικών του ΑΤ Τήνου, εις την Ιερά Μονή της «Κυρίας των Αγγέλων» Κεχροβουνίου Τήνου όπου εψάλλη δέησις και ετέθη προς προσκύνησιν της Μοναστικής Αδελφότητος.

 
Ο κ. Διονύσιος ομίλησε διδακτικότατα στις Μοναχές αναφερόμενος στην αρετή της υπομονής η οποία πρέπει να είναι μέλημα των μοναχών και ευχήθηκε καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και η Χάρις της Οσίας Υπομονής να είναι πάντοτε αρωγός στον αγώνα της αφιέρωσής τους στον Θεό.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος προσεφώνησε τον Σεβ. κ. Διονύσιο εκ μέρους του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών, τον καλωσόρισε στο ιερό νησί της Παναγίας και τον ευχαρίστησε για την διακομιδή του Τιμίου Λειψάνου.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου στα προπύλαια του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ παιανιζούσης μετά πομπής των Εξαπτερύγων, των Ιεροψαλτών, του ιερού Κλήρου, του Αντιδημάρχου Τήνου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιπροέδρου και μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, του Περιφερειακού Συμβούλου, του Λιμενάρχου και Υπολιμενάρχου Τήνου, Αξιωματικών του Α.Τ. Τήνου, μαθητών των Κατηχητικών Ομάδων της ιεράς νήσου Τήνου και πλήθους πιστών εις τον Πανίερον της Ευαγγελιστρίας Ναόν όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος τοποθέτησε την Τιμίαν Κάραν της Οσίας Υπομονής επί ευπρεπισμένου δίσκου στον μέσον του Σολέως.

Ακολούθως, εψάλλη δέησις και μετ’ αυτήν η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου κατά τη διάρκεια της οποίας οι πιστοί προσκυνούσαν το Τίμιο Λείψανο. Προ του τέλους της ιεράς Ακολουθίας, ο κ. Διονύσιος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στον βίο της Οσίας Υπομονής και ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δωρόθεο για την ευγενή πρόσκληση και την Διοικούσαν το ΠΙΙΕΤ Επιτροπήν, τον Κλήρο και τον λαό της ιεράς νήσου για την θερμή υποδοχή τους.
Την επομένη, Πέμπτη 11η Απριλίου, ετελέσθη η Ακολουθία του Όρθρου, των Ωρών και του Εσπερινού μετά της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Διονυσίου.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Διονύσιος απευθυνόμενος προς τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασιού και των Λυκείων που είχαν κατακλύσει τον Ναό της Παναγίας, αναφέρθηκε στον βίο της Οσίας Υπομονής και συμβούλευσε τα παιδιά να θυμούνται πάντοτε την Αγία και για το όνομά της και για την αρετή της, ώστε να μάθουν στη ζωή να υπομένουν και να αγαπούν και να έχουν πίστη στον Θεό.

Αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του προς τους Γονείς, τους Δασκάλους και του Καθηγητές των μαθητών που οδήγησαν τους μαθητές τους στο Ναό, προσέθεσε: "Χαίρω και συγχαίρω, διότι φέρατε εδώ τα παιδιά μας, για να εγκολπωθούν το μήνυμα της Εκκλησίας και να πάρουν τη σκυτάλη, σαν τους σκυταλοδρόμους, για να συνεχίσουν τη ζωή αυτού του τόπου και να προχωρήσουμε όλοι, όχι καθώς οι άνθρωποι επιθυμούν, αλλά καθώς ο Θεός επιτρέπει...."

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, ο οποίος είχε και την επιμέλεια των εκδηλώσεων, μετέφερε τις ευχές και τις ευχαριστίες του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών κ. Δωροθέου Β’ προς τον Σεβασμιώτατο κ. Διονύσιο που εν μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής πραγματοποίησε αυτό το ταξίδι και μετέφερε το χαριτόβρυτο Τίμιο Λείψανο προς προσκύνησιν, ευλογίαν και αγιασμόν των ευσεβών Χριστιανών της ιεράς νήσου και εξέφρασε τις ευχαριστίες προς του Ιερείς του νησιού, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής και όλους όσους σενέβαλαν για την άρτια διεξαγωγή των πνευματικών εκδηλώσεων.
Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας ο Σεβ. κ. Διονύσιος ανεχώρησε διά την επιστροφήν του Τιμίου Λειψάνου στην Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι Κορινθίας. Στο λιμάνι, παρόντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου και Ιερέων του νησιού, του Αντιδημάρχου Τήνου, του Λιμενάρχου και Αξιωματικών του ΛΣ Τήνου, ο Πλοίαρχος και Αξιωματικοί του ΕΓ/ΟΓ Superferry II παρέλαβαν τον Μητροπολίτη με την Τιμία Κάρα και τον συνόδευσαν εντός του πλοίου.

 
romfea.gr