Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μόνο το 21% ψηφίζει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Στο +1% η ΝΔ

Public-Issue
Η έρευνα “Βαρόμετρο” της Public Issue, που παρουσίασε απόψε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έχει εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία, που οδηγούν σε ακόμη πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την πραγματικότητα που διαμορφώνεται σε επίπεδο κοινωνίας, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα.
Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 28,5%, έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη Χρυσή Αυγή να συγκεντρώνει 11%, το ΠΑΣΟΚ 8%, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Δημοκρατική Αριστερά 6,5%, και το ΚΚΕ 5,5%.
Στην παράσταση νίκης σημειώνεται ανατροπή σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 45%-43%, ενώ τον προηγούμενο μήνα η Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε το προβάδισμα με 44%-41%.
Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης συγκεντρώνει 43%, ο Αντώνης Σαμαράς 39%, ο Αλέξης Τσίπρας 36%, ο Πάνος Καμμένος και η Αλέκα Παπαρήγα 27%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 24% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος 15%.
Στην πρωθυπουργική καταλληλότητα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 41%-26%, ενώ ο… κανένας έχει 31%.
Αναφορικά με το ποιά κυβέρνηση θα προτιμούσαν οι πολίτες για να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, το 34% ψηφίζει μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 21% που θα προτιμούσε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η πλειοψηφία πάντως, με 42% δηλώνει “καμία από τις δυο”.
Σχετικά με την αναγκαιότητα των εκλογών, το 6ο% εκτιμά ότι δεν χρειάζονται, ενώ υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τάσσεται το 36%.
Ωστόσο, το 49% πιστεύει ότι τελικά η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, έναντι του 42% που πιστεύει ότι το σχήμα τρικομματικής συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά, θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετρατία.

υστερογραφα.γρ