Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Εγραψε ιστορία ο Παμβοχαϊκός, πάει τελικό! ΠΑΟΚ-ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 2-3

Εγραψε ιστορία ο Παμβοχαϊκός, πάει τελικό!
Μεγάλες στιγμές ζει το Βραχάτι κι όλη η Koρινθία μετά την επική πρόκριση του Παμβοχαϊκού στους τελικούς της Α1 Ανδρών! Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά νίκησε και μέσα στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ, έκανε το 3-0 στις νίκες κι έκλεισε θέση για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, που χωρίς καλά-καλά να… ιδρώσει, μέσα σε μόλις 70 λεπτά, πέρασε νικηφόρα από την Αλεξανδρούπολη με 3-0 σετ (25-16, 25-19, 25-18) επί του τοπικού Εθνικού !
Η ομάδα από το Βραχάτι προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους τελικούς της Volleyleague! Παράλληλα είναι η πρώτη φορά που ο Παμβοχαϊκός νικάει τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Ο Παμβοχαϊκός από το 21-22 του 2ου σετ αγωνίζονταν χωρίς τον Λεονάρντο Καλντέιρα ο οποίος αποβλήθηκε από τον Θεμελή με κόκκινη – κίτρινη κάρτα για έντονες διαμαρτυρίες.
Την θέση του πήρε ο νεαρός Παπαδόπουλος ο οποίος ήταν εξαιρετικός και αντικατέστησε επάξια τον βραζιλιάνο. Το σημαντικό για τον Παμβοχαϊκό ήταν πως παρά την απώλεια του Καλντέιρα πήρε το 2ο σετ και ισοφάρισε σε 1-1 σετ. Από εκεί και πέρα με όπλο το μπλοκ πήρε τη νίκη.
*Oι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν: 8 άσσοι, 56 επιθέσεις, 12 μπλοκ, 36 επιθέσεις και του Παμβοχαϊκού προήλθαν: 2 άσσοι, 61 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 26 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 2-3 (25-16, 24-26, 26-24, 21-25, 8-15)
ΠΑΟΚ (Καζάζης Στ.): Παντακίδης 11 (7/16, 4 μπλοκ), Πλίκας 4 (3/5, 1 μπλοκ), Χατζηηλιάδης 2 (2/13, 56%υπ.), , Κανέλλος 17 (11/17, 2 μπλοκ, 4 άσσοι), Αρμενάκης 21 (16/34, 3 μπλοκ, 2 άσσοι), Ντος Σάντος 16 (13/28, 1 μπλοκ, 2 άσσοι, 77% υπ.) / Παπαδημητρίου (λ.-75% υπ. - 50% άριστες) / Χαραλαμπίδης, Μαυροβουνιώτης 4 (4/7, 75% υπ.), Μπερμούδεζ, Αμπουίλα 1(1 μπλοκ).
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Ζαλμάς): Μαντέκας 14 (14/29, 58% υπ.), Καλντέιρα 4 (4/13, 54% υπ.), Τερζής 2 (2 μπλοκ), Καραγιάννης 8 (7/14, 1 μπλοκ), Πανταλέων 18 (11/15, 5 μπλοκ, 2 άσσοι), Γιοβάνοβιτς 18 (18/38) / Δημητρακόπουλος (λ. - 61% υπ., 45% άριστες), Δρογκάρης, Παπαδόπουλος 6 (6/17, 79% υπ.), Κατσανεβάκης 1 (1/1).
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στέλιος Καζάζης δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Παμβοχαϊκό και πολλά μπράβο. Η είσοδος του Παπαδόπουλου ηρέμησε τον Παμβοχαϊκό και αυτό τους βοήθησε στο παιχνίδι τους. Η προσπάθεια μας έγινε στο μάξιμουμ. Κάναμε και καλά πράγματα και αρκετά αυτοκαταστροφικά. Η 3η θέση είναι ότι καλύτερο έχει κάνει ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα. Δεν λέω πως μας ικανοποιεί αλλά είναι κάτι πάνω στο οποίο θα χτίσουμε τη νέα ομάδα του ΠΑΟΚ. Θα μείνω στην ομάδα και για τη νέα σεζόν».
Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού, Νίκος Ζαλμάς δήλωσε: «Χρειαζόμασταν μία μεγάλη νίκη. Πίστευα πολύ στην ομάδα Μπήκαμε κουμπωμένοι και φοβισμένοι στον αγώνα. Παραλίγο να πληρώσουμε τις διαμαρτυρίες στο 2ο σετ και το επεισόδιο με τον Καλντέιρα. Εκμεταλευτήκαμε το άγχος του ΠΑΟΚ. Είναι μία μεγάλη νίκη και μας δίνει χρόνο ξεκούρασης. Ο Παπαδόπουλος αντικατέστησε επάξια τον Καλντέιρα και αυτό είναι η δικαίωση του νεαρού παίκτη αλλά και όλων των παιδιών που είναι στην ομάδα διότι που δουλεύουν σκληρά για να παίξουν το ρόλο τους μέσα στην ομάδα. Από αύριο έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε και να πούμε πολλά για τους τελικούς».

Ο κεντρικός του Παμβοχαϊκού, Σωτήρης Πανταλέων που ήταν από τους κορυφαίους σημειώντας 5 τελειωμένα μπλοκ δήλωσε: «Είναι ιστορική μέρα για τον Παμβοχαϊκό. Για δεύτερη σεζόν μια επαρχιακή ομάδα από τους ημιτελικούς μπαίνει στους τελικούς και αυτό είναι ένα επίτευγμα. Είναι έκπληξη ότι νικήσαμε με νίκες 3-0 και ειδικά μετά την έλευση του Καζάζη ο ΠΑΟΚ παίζει καλά. Δεν είναι τυχαίο που νίκησε τον Ολυμπιακό.
Η ομάδα μου ανεβαίνει ένα σκαλί στο αγωνιστικό επίπεδο. Σίγουρα η κάρτα στον Καλντέιρα ήταν δίκαιη. Δεν δικαιολογείται αυτή η αντίδραση. Μπράβο και στον Παπαδόπουλο που έπαιξε πολύ καλά. Συμβαίνουν όμως αυτά στο γήπεδα και η ένταση ξεπερνάει τη λογική. Η πρόκριση μας στον τελικό ισοδυναμεί με την κατάκτηση στον τελικό. Δεν θα πάμε για να χάσουμε στους τελικούς. Θα το απολαύσουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».
Ο Λεοντάρντο Καλντέιρα είπε για τη νίκη της ομάδας του αλλά και την αποβολή του: «Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα κάθε φορά που φτάνουμε στους κρίσιμους πόντους κάθε σετ. Στο 22-22 ο διαιτητής έκανε ένα μεγάλο λάθος. Βγήκα εκτός εαυτού γιατί ο λάισμαν έκανε τη σωστή υπόδειξη αλλά δεν το δέχτηκε ο διαιτητής και έδωσε τη μπάλα στον ΠΑΟΚ. Ήταν λάθος σε βάρος της ομάδα μου. Δεν είπα πως κι εγώ δεν έκανα λάθος.
Πράγματι έκανα λάθος αλλά ο αγώνας αυτός ήταν ιστορικός και κρίσιμος για την ομάδα μου και βγήκα εκτός εαυτού. Φόρτωσα την ομάδα μου με άγχος. Θα το παλέψουμε στους τελικούς και θα κάνουμε τα πάντα για το τρόπαιο».
Ο λίμπερο του ΠΑΟΚ, Θάνος Παπαδημητρίου δήλωσε: «Αντί να γίνει το 2-0 στα σετ έγινε το 1-1 και αυτό μας κόστισε. Αντί να εκμεταλευτούμε τον εκνευρισμό στην ομάδα του Παμβοχαϊκού και την απουσία του Καλντέιρα είχαμε μεγάλη πίεση και δεν λειτουργήσαμε σωστά. Η πρόκριση κρίθηκε στο Βραχάτι όπου ο Παμβοχαϊκός πήρε και τους δύο αγώνες. Είμαστε ευχαριστημένοι που περάσαμε στα ημιτελικά αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι για τις τρεις ήττες με τον Παμβοχαϊκό. Μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο».