Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

«Κλείνουν» την Τρίτη οι απολύσεις

Την ερχόμενη Τρίτη εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι θα κλείσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα αφαιρεθεί και το τελευταίο «αγκάθι», οι απολύσεις στο δημόσιο.
«Το δημόσιο παραμένει ακόμη ανοικτό», δήλωσε τα μετά τις 3.30 τα ξημερώματα κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών μετά την 6ωρη σύσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας.
Πρόσθεσε πάντως ότι είναι αισιόδοξος ότι κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Τρίτη) θα υπάρξει πλήρης συμφωνία στις διαπραγματεύσεις και θα ανακοινωθεί το σύνολο του «πακέτου».
12ωρες διαπραγματεύσεις
Χθες, οι διαπραγματεύσεις άρχισαν στις 12 το μεσημέρι, διακόπηκαν στις 6 το απόγευμα και επαναλήφθηκαν στις 9.30 το βράδυ. Σήμερα, θα υπάρξει νέα συνάντηση στις 11.30 το πρωί, και αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομικών Γ Στουρνάρας θα αναχωρήσει για το Δουβλίνο και το άτυπο Eurogroup. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με τα τεχνικά κλιμάκια και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της κυβέρνησης έως και την Κυριακή και, στη συνέχεια, με την παρουσία και του υπουργού Οικονομικών.
Ο κ. Στουρνάρας επιστρέφει από την Ιρλανδία και το άτυπο Eurogroup την προσεχή Κυριακή και όπως δήλωσε, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ίσως χρειαστεί να μετάσχει εκ νέου στις συζητήσεις ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, εάν οι δύο πλευρές βρεθούν κοντά σε συμφωνία.
Ερωτηθείς δε τι θα αναφέρει στο Eurogroup για τις διαπραγματεύσεις, απάντησε ότι «μου αρκεί να πω ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις καιότι είμαστε σε καλό δρόμο».

aftodioikisi.gr