Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ο Στουρνάρας βλέπει την τρόικα και… φεύγει

Giannis-Stournaras-Olli-Rehn
Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει στις 11.30 στο υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας, και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Δουβλίνο, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Eurogroup.
Όπως έγραψαν χθες τα “Υστερόγραφα”, η διαπραγμάτευση παραμένει ανοιχτή και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη, με αίσιο τρόπο για την ελληνική κυβέρνηση, ενώ το θέμα του δημοσίου είναι εκείνο παραμένει “αγκάθι”, κάτι το οποίο διαπιστώθηκε και χθες, στο περιθώριο της μαραθώνιας σύσκεψης που κράτησε περίπου 6 ώρες.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών πάντως, έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος, και έτσι δεν υπάρχει ο κίνδυνος να ανοίξει στο Eurogroup συζήτηση για το ενδεχόμενο λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων για τη διετία 2013-2014.
Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι η χθεσινή διαπραγμάτευση ξεκίνησε με δημοσιονομικό κενό ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, και στο τέλος της μαραθώνιας διαπραγμάτευσης είχε κλείσει.
Όπως γράψαμε χθες, οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν την Κυριακή και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τρίτη, ενώ το διάστημα που ο Γιάννης Στουρνάρας θα βρίσκεται στο Δουβλίνο για τη συνεδρίαση του Eurogroup, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

ysterografa.gr