Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Γεννηματά: Δραπετεύει από την ευθύνη ο πρωθυπουργός

Γεννηματά: Δραπετεύει από την ευθύνη ο πρωθυπουργός
Ως δραπέτευση του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά, την απόφασή του να παραιτηθεί και να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ενώ κάλεσε σε συστράτευση όλες της δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις.
«Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά γίνεται δραπέτης της ευθύνης. Δυστυχώς, κάθε φορά που είναι ώρα για δράση, επιλέγει την απόδραση», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε γραπτή της δήλωση, όπου προσθέτει ότι το κάνει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες.

Όπως αναφέρει η Φώφη Γεννηματά, την πρώτη φορά με το δημοψήφισμα η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα του Grexit και του απόλυτου χάους. Τώρα αντί να αξιοποιήσει το εθνικό κεφάλαιο που δημιουργήθηκε από την στάση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, ο κ. Τσίπρας επικαλείται τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκηρύξει εκλογές.
«Η μικροκομματική στόχευση είναι εξόφθαλμη. Βιάζεται. Δεν τον ενδιαφέρει να πατήσει η χώρα σε στέρεο έδαφος, αλλά να μην προλάβουν να φτάσουν στα νοικοκυριά, στους αγρότες, στους συνταξιούχους, στους επαγγελματίες, οι οδυνηρές συνέπειες των μέτρων που υπέγραψε. Να μην φτάσει στα χέρια τους ο λογαριασμός, τα 14 δισ.», υποστήριξε και τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα.

«Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να κρύψει ότι η απόφαση του πρωθυπουργού για εκλογές είναι ομολογία αδυναμίας. Αδυναμίας και όχι αποφασιστικότητας όπως ισχυρίζεται ο κ. πρωθυπουργός», ανέφερε και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Είναι ανίκανοι και ανήμποροι να διαπραγματευτούν, να βελτιώσουν, ακόμη και αυτά που οι ίδιοι υπέγραψαν. Εμείς θα δώσουμε δυναμικό παρών στις εκλογές. Το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, με νέο ύφος, νέο λόγο, νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά του, θα συγκρουστεί με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και με όλες τις εκδοχές του αριστερού λαϊκισμού. Με τη συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, διαμορφώνουμε έναν τρίτο εναλλακτικό πόλο στο πολιτικό μας σύστημα. Καλούμε τις Ελληνίδες, τους Έλληνες, τη νέα γενιά να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια».