Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Άδωνις έβαλε τον Βούτση σε ανοιχτή ακρόαση να… ομολογήσει το δημοψήφισμα!

adonis

Σε μία… πρωτόγνωρη ενέργεια προχώρησε την Τετάρτη στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, έπειτα από κόντρα που είχε με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το τι θα πράξουν αν το κόμμα τους γίνε κυβέρνηση και δεν έρθει σε συμφωνία με την τρόικα.
Ο κ. Γεωργιάδης στη διάρκεια της συνεδρίασης στη Βουλή ζήτησε από τον Νίκο Βούτση να πει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει δημοψήφισμα, ισχυριζόμενος μάλιστα πως ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει στο παρελθόν ανάλογη δήλωση.
Ο κ. Βούτσης αρνήθηκε πως ισχύει κάτι τέτοιο και τότε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησε από την αίθουσα και πήγε στην αίθουσα των δημοσιογράφων! Από εκεί πήρε τηλέφωνο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να τον ενημερώσει, τον έβαλε σε ανοιχτή ακρόαση για να του κάνει ξανά την ερώτηση περί δημοψηφίσματος και να ακούνε τη συνομιλία οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες.
Αρχικά τον ρώτησε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε δημοψήφισμα και ο κ. Βούτσης του απάντησε πως  «Εγώ το μόνο που είπα ήταν ότι θα εμπιστευτούμε το λαό».  Αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είπε στον κ. Βούτση πως αυτός θα ερμηνεύσει την άποψή του όπως θέλει. Αφού έκλεισε το τηλέφωνο ο κ. Γεωργιάδης είπε στους δημοσιογράφους πως «του βάλανε χέρι και τώρα τα αλλάζει».
Λίγα λεπτά μετά δόθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης. Στον επίμαχο διάλογο ο κ. Γεωργιάδης λέει: «Για να μείνεις στην ΕΕ και στο ευρώ – για να πάμε στη μεγάλη συζήτηση – και να μην χρειαστεί να πάμε σε δημοψήφισμα, όταν θα σου πει όχι η Ευρώπη, όπως πρότεινε ο κ. Βούτσης στο ΣΚΑΙ πριν από δύο εβδομάδες…».
Ο κ. Γεωργιάδης λίγο μετά συνέχισε: «Κύριε Βούτση, γιατί αυτό που είπατε στο ΣΚΑΙ, δεν το λέτε και φωναχτά; Είπατε ότι αν μας πει όχι η Ευρώπη, θα γυρίσουμε και θα ρωτήσουμε το λαό».
Και τότε ο κ. Βούτσης του αποκρίθηκε: «Ναι, θα είμαστε μαζί με το λαό».

ysterografa.gr