Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ντόρα: Δεν υπήρξα ποτέ… φοβιτσιάρα

Dora-Bakoyanni

Στην αναγκαιότητα να προωθήσει η Ελλάδα μεταρρυθμίσεις που θα της επιτρέψουν να αφήσει πίσω της την κρίση, και να υπερβεί τη σημερινή εξάρτησή της από τις δανειακές συμβάσεις που συνοδεύουν τα Μνημόνια, αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm”.
Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κώστα Καραμανλή, μίλησε για τη νέα πραγματικότητα την οποία καλείται να διαχειριστεί η χώρα, αναφέρθηκε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, και συμπλήρωσε ότι η ίδια δεν υπήρξε ποτέ… φοβιτσιάρα, όταν ρωτήθηκε για το αν θα δίσταζε να αναλάβει το ηλεκτρικό αξίωμα του Υπουργού Οικονομικών, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν την ενδιαφέρουν οι καρέκλες.
Η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, σχολιάζοντας ότι “συνιστά επαρχιωτισμό να πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους”, ζήτησε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σήμερα πολύ σοβαρά προβλήματα, με πολύ κόσμο να είναι άνεργο και νέα παιδιά να αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης της Ντόρας Μπακογιάννη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm”:
“- Μου κάνει εντύπωση ότι ένας νέος άνθρωπος, που ασκεί για πρώτη φορά εξουσία,όπως η κ Δούρου,δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τον νόμο.
- Κατέθεσα, σήμερα, ερώτηση για τις καθυστερήσεις αποπληρωμών ιδιωτών απο το Δημόσιο, που στερούν ρευστότητα απο την αγορά.
- Θα καταθέσω συγκεκριμένη πρόταση με την οποία θα ζητώ την μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30%”.

ysterografa.gr