Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Το Δερβένι τιμά τον πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη














Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει σήμερα τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή 'Αγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ναό της πόλης. Χθες το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Εσπερινός από από ιερείς της Αρχιερατικής περιφέρειας Δερβενίου.
Σήμερα έγινε η πανηγυρική Αρχιερατική, αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία  του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου , προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων,  στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου της πόλεως Δερβενίου.  
  Την εξαιρετικά ιδιάζουσα Λειτουργική ευκαιρία παρακολούθησαν πλήθος πιστών , οι οπίοι μεταφερθηκαν νοητά μέσα από τα Ιερά κείμενα και τα δρώμενα στην αίγλη, την μεγαλοπρέπεια και ταυτόχρονα την στιβαρή απλότητα της αρχαίας Εκκλησίας.
 
Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν , οι τοπικές αρχές , και πλήθος πιστών.
Μετά την Θεία λειτουργία ακολούθησε δεξίωση από την Δημοτική Αρχή στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου. Παράλληλα εδέχθη τις ευχές των παρευρισκομένων και ο εορτάζων Αρχιερατικός επίτροπος Δερβενίου , Ιερέας του Αγίου Ιωάννου, π. Ιωάννης Γιαννακάς
«Χρόνια πολλά»