Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ

Τον εθισμό στις απευθείας αναθέσεις της ελληνικής κοινωνίας σύμφωνα με τα ιερά κριτήρια του καθεστώτος Τσίπρα επιδιώκει ο Πόντιος Έλληνας «Γκιουλέν». Έτσι μετά τις απευθείας και κατεπείγουσες αναθέσεις του δημοσίου χρήματος για την κατασκευή προκατασκευασμένων χώρων, σίτισης και μεταφορών των λαθρομεταναστών Αφγανών και πάσης φύσεως φανατικών οπαδών πια του καθεστώτος Τσίπρα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Καμμένο, ο Παππάς της ενημέρωσης θα χρηματοδοτήσει και την απευθείας ανάθεση του ελληνικού τραγουδιού στη Eurovision 2016 με τα χρήματα των χαρατσωμένων Ελλήνων φυσικά. Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς πολλές διαδικασίες. Μόνο με έναν ορυμαγδό προπαγάνδας και φθηνής προβολής που αναμένεται την επαύριο στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης.
Τι πιο ελληνικό αληθινά σε ένα τραγούδι που κανείς Έλληνας δεν καταλαβαίνει αν δεν γνωρίζει αγγλικά και ποντιακά. Τι πιο αντιπροσωπευτικό για το δίκτυο «Γκιουλέν» της Ελλάδας που την απομονώνει, την αποκόπτει και την ταπεινώνει καθημερινά δοξάζοντας την αδιαφάνεια, την κατάργηση της μισητής ανταγωνιστικότητας, τη φτωχοποίησή της με τις εξωφρενικές συριζαιικές συντάξεις των 384 ευρώ και την ισλαμοποίησή της.
Τα παιδιά από το Σοχούμι της Γεωργίας, την πατρίδα του Προέδρου του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών  επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη που μας έχει μπερδέψει ομολογουμένως αν είναι Πόντιος, Ρώσος ή Έλληνας, με τις βαθιές τους ρίζες στην ελληνική μας Τραπεζούντα, θα πρεσβεύσουν την Ελλάδα κατά διαταγή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης για ένα καλύτερο αύριο στην τέχνη και τον πολιτισμό μας.
Ένας ύμνος στην προσφυγιά, Ελλήνων ή ξένων άγνωστο, στον Πλανήτη Γη 2016 που μας εμπνέει και παροτρύνει να ξενιτευτούμε, ενώ η γιαγιά θα ψήνει γαύρους, θαλασσινούς ή μη, άγνωστο, καθώς εδώ στην Ελλάδα με το καθεστώς Τσίπρα μάλλον νυχτώνει για τα καλά. Να φύγουμε όλοι δηλαδή να τους αδειάζουμε τη γωνιά, να μείνουν μόνο οι Αφγανοί σε αυτό το μισητό μέρος για αυτούς που εμπνεύστηκαν όλα αυτά, που ακόμα λέγεται Ελλάδα, δυστυχώς με λίγα λόγια.
Για την ακουστική και κινητική του τραγουδιού δεν μπορούμε να πούμε πολλά καθώς τα γούστα καθενός είναι διαφορετικά και θα αποφανθούν οι αρμόδιοι κριτικοί. Σε κάθε περίπτωση όμως η Ελλάδα της Ουτοπίας έχει το εισιτήριο στο τσεπάκι της με τους ψήφους των Ποντίων Γεωργίας, Ρωσίας και Τουρκίας και των ξενιτεμένων Ελλήνων που θα ομιλούν τη ποντιακή. 
Τα χαράτσια των Ελλήνων στα ηλεκτροδοτούμενα σπίτια μας, με ή χωρίς τηλεόραση, μέσω της Δημοσίας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, στα χέρια του ιθύνοντος νου του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων -κατά τα άλλα- Ελλήνων δείχνουν να πιάνουν τόπο μαζί με τους αγώνες για μία απευθείας με ανάθεση νέα πατρίδα. Για τα νέα σύνορά μας που κάποιοι  έχουν χαράξει για να ενώσουν τη δική τους πατρίδα. Λίγο Ελληνική, λίγο ποντιακή, λίγο τουρκική, λίγο αφγανική. 
Δεν μένει να δούμε πια και τα πανηγυρικά αποτελέσματα στις καρδιές των Ευρωπαίων, το βράδυ του ευρωπαϊκού πολιτισμού μας. Εξάλλου ποιος ξέρει. Μπορεί και η Ελλάδα τότε να έχει άλλα σύνορα, να έχει λιώσει σαν ένα παγόβουνο στην άβυσσο της ιστορίας.

Λίγο πολιτισμός, λίγο αθλητισμός, λίγο εθνικισμός, λίγο Έλληνες. Ξυπνάτε, επιτέλους... 
 

Thedayaftergr