Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Συναντήσεις Προέδρου Βουλής με τους Πρέσβεις Ρουμανίας & Πολωνίας

  
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης  είχε  συνάντηση με τον πρέσβη της Ρουμανίας  κ. Lucian Fatu.
Στη συνάντηση πήραν μέρος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής  και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσων κ. Αναστάσιος Κουράκης και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ρουμανίας κ. Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς (Ένωση Κεντρώων).

Επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης είχε συνάντηση με την πρέσβη  της Πολωνίας  κ. Anna Barbarzak.

Υποδεχόμενος την κ. Barbarzak o Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Διανύουμε μια δύσκολη φάση ως Ευρώπη, ιδιαίτερα δε στη χώρα μας. Ελπίζουμε, στη Σύνοδο Κορυφής, την επόμενη εβδομάδα, οι εκκρεμότητες και οι διαφωνίες που υπήρξαν τις δύο προηγούμενες φορές να γεφυρωθούν και να μπορέσει η Ευρώπη από κοινού, στη βάση των διεθνών κανόνων, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, να αντιμετωπίσει το μεγάλο προσφυγικό πρόβλημα. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα θέματα αυτά εις βάθος».
 
Απαντώντας στον κύριο Βούτση η πρέσβης της Πολωνίας δήλωσε: «Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Ελπίζω κι εγώ την επόμενη εβδομάδα να κατατεθούν εποικοδομητικές προτάσεις που θα βοηθήσουν να επιλυθεί η πολύ δύσκολη αυτή κατάσταση και σας δίνω το λόγο μου ότι οι εκπρόσωποι της Πολωνίας θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξευρεθεί μια κοινή λύση, σε πνεύμα αλληλεγγύης, για το πολύ δύσκολο αυτό πρόβλημα».
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Α΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης.