Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Προκόπης Παυλόπουλος:Στις 17 Μαρτίου θα φανεί εάν η Ευρώπη θα υπάρχει ή θα γκρεμιστεί

Στις 17 Μαρτίου θα φανεί εάν η Ευρώπη θα υπάρχει ή θα γκρεμιστεί
Μηνύματα ανθρωπισμού και ενότητας με πολλούς αποδέκτες, στη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Άρτα, όπου τιμά με την παρουσία του τον εορτασμό της Πολιούχου της πόλης, Αγίας Θεοδώρας 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηλίτευσε τη συμπεριφορά ορισμένων εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, φωτογραφίζοντας τις χώρες του Βίσεγκραντ, τόνισε ότι Ευρώπη χωρίς ανθρωπισμό δεν μπορείυπ να άρξει και απέδωσε τα εύσημα στη συμπεριφορά και τις αρετές των Ελλήνων απέναντι στο μείζον ζήτημα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι στην κρίσιμη σύνοδο στις 17 Μαρτίου θα φανεί εάν η Ευρώπη θα υπάρχει ή θα γκρεμιστεί.
Ο κ. Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή της ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Αρταίων, αφού έκανε ειδική αναφορά στη ζωή και την κοινωνική δράση της Αγίας Θεοδώρας, συζύγου του δεσπότη της Ηπείρου, Μιχαήλ Β' Κομνηνού, καθώς και στην ιστορία που αναβλύζει ο τόπος στο πέρασμα των αιώνων με πρωταγωνιστές τους κατοίκους του, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να του επιτραπεί «με όλον τον κίνδυνο της αυθαιρεσίας της υποκειμενικότητας» να αντλήσει «δύο άκρως επίκαιρα διδάγματα» για να στείλει το δικό του μήνυμα.