Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ερώτηση Χρίστου Δήμα για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε σχολεία της Κορινθίας

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/dhmas.jpg
Τις συνεχιζόμενες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε σχολεία της Κορινθίας και ιδίως στις ορεινές περιοχές (Στυμφαλία, Φενεός) έθεσε με γραπτή ερώτησή του προς τον υπουργό παιδείας, ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.
Ο Χρίστος Δήμας σημειώνει ότι οι ελλείψεις αυτές – ενώ η σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος της – οδηγεί στην υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και τελικά βαίνει σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών. Με βάση αυτά καλεί τον αρμόδιο υπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις όσον αφορά τις ελλείψεις που παρατηρούνται και κυρίως να παρουσιάσει χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα καλυφθούν στο σύνολό τους τα κενά σε διδακτικό προσωπικό τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κορινθία.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται:
Προς: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στην Κορινθία

Μεσούσης της σχολικής χρονιάς, στο νομό Κορινθίας εξακολουθούν να παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται πολλές διδακτικές ώρες με συνέπεια την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου στα σχολεία. Τα προβλήματα είναι ιδιαιτέρως έντονα στα σχόλεια των ορεινών περιοχών του νομού (Στυμφαλία, Φενεός) και η κατάσταση αυτή αποβαίνει εις βάρος της μάθησης και της μόρφωσης των μαθητών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πόσα ακριβώς είναι τα κενά σε δάσκαλους και καθηγητές στο νομό Κορινθίας και ειδικά στις ορεινές περιοχές (Στυμφαλία, Φενεός);

- Ποιό το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου θα καλυφθούν στο σύνολό τους τα κενά σε διδακτικό προσωπικό τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κορινθία;