Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Σημαντική συνεργασία του ΠΕΔιΣ με το Πανεπιστήμιο του Kingston


Μια ακόμα πολύ σημαντική συνεργασία προετοιμάζεται αυτές τις ημέρες από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα στην Κόρινθο.
Το ΠΕΔιΣ σε συνεργασία με το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Kingston του Λονδίνου και συγκεκριμένα με τη Σχολή Οικονομίας, Πολιτικής και Ιστορίας, προετοιμάζει ένα Καλοκαιρινό Σχολείο (Summer School) που θα απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους από τη Βρετανία αλλά και την Ελλάδα (και την Ευρώπη ευρύτερα), το οποίο σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στην Κορινθία.

Για το λόγο αυτό βρέθηκε στην Κόρινθο ο Κοσμήτορας της Σχολής του βρετανικού πανεπιστημίου, ο επιφανής μελετητής και Καθηγητής, Steve Keen, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο του ΠΕΔιΣ, Καθηγητή κ. Παντελή Σκλιά συζήτησαν και συμφώνησαν τις πρώτες πτυχές αυτής της πολύ σημαντικής συνεργασίας.
Πρόκειται ουσιαστικά για ακόμη μια συνεργασία του ΠΕΔιΣ που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την προαγωγή της γνώσης και της διαπανεπιστημιακής συνεργασίας με ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το ΠΕΔιΣ συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την εξωστρεφή του πολιτική που πλέον αποδίδει καρπούς σε πολλά επίπεδα και αναδεικνύει την Κόρινθο αλλά και την Κορινθία συνολικά.
Ο κ. Steve Keen φιλοδοξεί μέσω της “ετερόδοξης” πολιτικοοικονομικής προσέγγισης που πρεσβεύει να δώσει μια διαφορετική διάσταση στα προβλήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ζώνη του Ευρώ, πιστεύοντας πως η αρχιτεκτονική του κοινού νομίσματος ευθύνεται για πολλά από τα σημερινά φαινόμενα που σωρευτικά οδηγούν σε έναν κύκλο ύφεσης. Στόχος του είναι να δημιουργήσει μια σειρά μαθημάτων που θα γίνουν στην Κορινθία από καθηγητές του Kingston (μιας ή δύο εβδομάδων), σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΠΕΔιΣ, προσφέροντας την ευκαιρία σε όσους συμμετάσχουν να γνωρίσουν και τις ομορφιές της Κορινθίας.
Για τη συνεργασία αυτή μιλούν ο κ. Παντελής Σκλιάς και ο κ. Steve Keen στο βίντεο που ακολουθεί :
https://www.youtube.com/watch?v=o655Fjgs1Dg