Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη



«Ασυνέπεια και αδιαφάνεια στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τις κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για μία ακόμη φορά, διαψεύδεται από τις ίδιες τις πράξεις της. Αποδεικνύει αφερεγγυότητα, ασυνέπεια, διάσταση λόγων και έργων.

Αν και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία μέσω “διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής” και εφαρμογή “αντικειμενικών κριτηρίων αστυνομικής και επιστημονικής επάρκειας”, η Κυβέρνηση προχώρησε, χθες, στην πρώτη φάση των κρίσεων, χωρίς να τηρήσει τίποτε από αυτά.

Με ένα συνεχόμενο μπαράζ αναξιοκρατίας και αδιαφάνειας - που ξεκίνησε με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την εκκαθάριση του τέως πλέον Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., - επιστράφηκε ως αντισυνταγματικό, αλλά πέρασε με τροπολογία, όχι μόνον δεν τήρησε τις επιβαλλόμενες από το Σύνταγμα εγγυήσεις αντικειμενικότητας και αμεροληψίας, αλλά ακολούθησε τις λίστες της - κατά ΣΥΡΙΖΑ - αρχαιότητας, όπως έπραξε και για το Λιμενικό Σώμα. Καρατομώντας και απομακρύνοντας τους μη αρεστούς.

Η Νέα Δημοκρατία, παρακολουθώντας με ανησυχία τις εξελίξεις, καταγγέλλει τις ανίερες αυτές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, ενώ αναμένει να παρασχεθούν προς τον ελληνικό λαό και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας οι επιβαλλόμενες εξηγήσεις, καθώς το ζήτημα έρχεται, για δεύτερη φορά, για συζήτηση στο Κοινοβούλιο αύριο (18-2-2016)».