Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Παραίτηση Σγουρίδη - Ο υφυπουργός Υποδομών δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς πως ο Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες

http://www.zougla.gr/assets/images/1642354.jpgΣαν να μην έφταναν τα προβλήματα για την κυβέρνηση προστέθηκε άλλο ένα που ακούει στο όνομα Π. Σγουρίδης, το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που βρίσκεται στην κυβέρνηση στη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, για λόγους ευθιξίας, έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Όπως επισημαίνεται, ο πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα για την κυβέρνηση, καθώς ο κ. Σγουρίδης είναι στην κυβέρνηση από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δεν αποκλείεται μία πιθανή αποπομπή του να προκαλέσει κυβερνητικό ρήγμα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 93.6 δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά παραπλάνησε τους αγρότες, όπως είχαν κάνει και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου.
Μάλιστα, ο κ. Σγουρίδης δήλωσε πως οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν κρίνονται από τις πράξεις τους, αλλά από αυτά που λένε και δήλωσε με νόημα πως "εάν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει". Σημειώνοντας πως ο ίδιος είναι παλιά καραβάνα στην πολιτική δήλωσε πως "δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια".
 Στην ερώτηση του δημοσιογράφου της ραδιοφωνικής εκπομπής εάν αυτό σημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, ο υφυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: "όπως και ο προηγούμενος, Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3", εννοώντας τον κ. Σαμαρά και προσθέτοντας "όπως τα λέφτά υπάρχουν" εννοώντας τον κ. Παπανδρέου.
Ξαφνιασμένος ο δημοσιογράφος που άκουγε τον υφυπουργό να κάνει μία τέτοι αναφορά ξαναρωτά εάν ο κ. Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες όπως και ο Σαμαράς για να του απαντήσει ο κ. Σγουρίδης "όπως ο Παπανδρέου πριν".
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από τη ραδιοφωνική συνέντευξη μετά το 12ο λεπτό 
Αυτή η συνέντευξη προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Μαξίμου, με συνεργάτες του πρωθυπουργού να αναζητούν στο τηλέφωνο τον κ. Σγουρίδη, τον οποίο όμως δεν έβρισκαν λόγω μίας τηλεοπτικής του παρουσίας. Τελικά τον βρήκε η κυβερνητική εκπρόσωπος η οποία απαίτησε μάλιστα να προχωρήσει άμεσα σε διορθωτική ανακοίνωση.
Σε τηλεφωνική του παρέμβαση ο κ. Σγουρίδης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live News ξεκαθάρισε πως αυτή η δήλωση ήταν κάτι που ουσιαστικά ξέφυγε και εν συνεχεία παρερμηνεύτηκε. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά δεν εννοούσε αυτό που βγήκε στον αέρα.
Μάλιστα, ο κ. Σγουρίδης σε μία προσπάθειά του να επανορθώσει, τόνισε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός παλεύει με νύχια και με δόντια για να υλοποιηθεί η συμφωνία με τους δανειστές και να βρεθεί λύση για το χρέος και φυσικά να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη. Τόνισε παράλληλα, πως οι πράξεις της κυβέρνησης θα κριθούν στο τέλος της τετραετίας.