Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και Αρχιεπισκόπου Σινά κ.κ. Δαμιανού




Το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. Δαμιανό και τη Γερόντισσα της Μονής Σινά κα Γεναδία υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην έδρα της Περιφέρειας την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η δημιουργία κέντρου προβολής του πολιτιστικού αποθέματος της Μονής Σινά στο Κοτύλιο Αρκαδίας, αλλά και η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Αρχιεπισκοπή και τη Μονή Σινά, με στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας τους στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και η διαφύλαξη και ανάδειξη της σπουδαίας πολιτιστικής της κληρονομιάς.
Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Δαμιανός, αφού τόνισε ότι μόνο ο κ. Τατούλης ως Υφυπουργός Πολιτισμού ενδιαφέρθηκε να στηρίξει και μάλιστα με πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες τη Μονή Σινά, αλλά και το έργο της Αρχιεπισκοπής, εξέφρασε τη βούληση να βοηθήσει τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Νοτίου Σινά, όπου ανήκει η Μονή.
«Με τη συνεργασία αυτή θα δημιουργήσουμε ένα φορέα ενίσχυσης και προστασίας της Μονής Σινά, θα αποδομήσουμε ακραία στοιχεία και θα ενισχύσουμε το θρησκευτικό τουρισμό από και προς την Πελοπόννησο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και χαρακτήρισε το Σεβασμιότατο κ.κ. Δαμιανό «φάρο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περιοχή και περίοδο».