Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Στη αγκαλιά της Μερκελο-κρατούμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Πρόεδρό της κ.Γιούνγκερ πέφτει ο νέος και φέρελπις Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο άνθρωπος που ανέτρεψε τα προγνωστικά και διέλυσε τα οράματα μίας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΝΔ θα συναντήσει στην ίδια αγκαλιά συμπτωματικά και τον Αλέξη Τσίπρα. Το αγαπημένο πολιτικό παιδί των κ.κ.Μέρκελ, Ολλάντ και Γιούνγκερ είναι βέβαιο ότι αναμένει από τους κηδεμόνες του και ιδιοκτήτες ασφαλώς της Ελλάδας μία παρατήρηση στον άτακτο Κυριάκο που τον αποφεύγει συνεχώς στα πολιτικά καλέσματά του για παιχνίδια εναντίον των Ελλήνων.
Η πολιτική επιβίωση του Αλέξη Τσίπρα του ηγεμόνα της καταστροφής και διάλυσης της Ελλάδας είναι "εκ των ων ουκ άνευ" για τις ευλογίες που αναμένεται να δώσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στον επερχόμενο νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Αν καταφέρουν βέβαια και του υποκλέψουν μία χειραψία στη συνύπαρξη των δύο κόσμων με έναν άλλον Πρωθυπουργό, έναν οικουμενικό με τους συνήθεις τεχνοκράτες, οι επευφημίες προς το πρόσωπο του αναμένεται να ακουστούν από τις Βρυξέλλες μέχρι τα Μέγαρα των Αθηνών. Μόνο εκλογές να μην γίνουν και εξαφανιστεί το πολιτικό τοτέμ της μαύρης νύχτας που μας πλακώνει.
Οι ξένοι δανειστές, ιδιοκτήτες πια και ενίοτε κατακτητές, δεν μπορούν να ρισκάρουν ποτέ σε μία αποικία την ελευθερία της. Όπως κάθε καλός νοικοκύρης η μέριμνα τους είναι το σύνηθες "διαίρει και βασίλευε", μερικές χάνδρες για τους ιθαγενείς και το κυριότερο όλων το πολιτικό καρτέλ ενός λαού. Αλίμονο αν απελευθερωθεί η Ελλάδα και αξιοποιήσει τις ηθικές, κινητές και ακίνητες αξίες της ανεξέλεγκτα. Τον πλούτο της. Αλόμινο αν κυβερνηθεί από το λαό για το λαό. Μία Ολυμπιάδα έκανε και το Euro το έχασαν οι Αυτοκρατορίες χωρίς να καταλάβουν ποτέ το πώς έγινε. Τι είναι η ψυχή  του Έλληνα όταν πάλλεται ταυτόχρονα κανείς δεν θέλει να ξαναδεί ποτέ στην ιστορία.
Ο κ.Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία της ζωής του. Αν εμπιστευθεί αυτούς που μερίμνησαν μέχρι σήμερα για να εκποιείται η χώρα μας και να υποδουλώνεται στον τούρκικο ζυγό, με υποσχέσεις, σύντομα θα είναι παρελθόν. Το πολιτικό του άλογο είναι πολύ γερασμένο και  μέσα σε στάβλους ταϊσμένο για δεκαετίες, ανήμπορο να τρέξει. Μόνο ο λαός μπορεί να το τραβήξει αν ο αναβάτης του είναι πιστευτός. Αν τολμήσει και απαιτήσει αυτό που του ανήκει, την ολοκληρωτική νίκη, ο λαός θα τον ακολουθήσει. Ο ηττημένος εξάλλου δεν δικαιούται να απαιτεί.
Αλλιώς όλοι μαζί σύντομα θα χαθούν στις μαύρες σελίδες της ιστορίας θα γραφούν καθώς και οι ψυχές έχουν φωνές και η Κίναρος ουρλιάζει. Μία μπαμπεσιά δεν είναι ικανή τη μοίρα να ορίσει, πίσω θα έρθει η οργή και η Ελλάδα θα απελευθερωθεί, με το δικό της στρατηλάτη σπαθί θε να κρατεί και τα κεφάλια του κατακτητή να θερίζει.
Η τρόικα της προδοσίας ας συσκεφτεί ξανά πως την Ελλάδα θα ματώσει μάταια ελπίζει, σε λίγο όλοι θα παραδοθούν, η Άνγκελα, ο Αχμέτ και ο Αλέξης και ό,τι κακό και αν σκαρφιστούν στης Αθηνάς τη κεφαλή αδύνατο είναι να χωθούν…