Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Τα τρακτέρ έχουν παραταχθεί ήδη εμπρός από τη Βουλή - Πρωτοφανείς εικόνες, μεγάλο συλλαλητήριο - "Βουλιάζει" το Σύνταγμα από τους αγρότες!!!

Στο Σύνταγμα με πορεία κατευθύνονται οι αγρότες


Αυτό που συμβαίνει έξω από την Βουλή είναι πρωτοφανές!
Χιλιάδες είναι οι αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με τις εικόνες να είναι πραγματικά εντυπωσιακές.
Οι αγρότες στέλνουν ένα σαφέστατο και ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Και η λέξη "ηχηρό" δεν χρησιμοποιείται καθόλου μεταφορικά! Αυτό διότι η ατμόσφαιρα έξω από τη Βουλή είναι ενδεικτική!
Τα τρακτέρ κορνάρουν συνεχώς, οι αγρότες φωνάζουν όσο πιο δυνατά μπορούν, στο... βάθος υπάρχει μουσική υπόκρουση και λογικά στην κυβέρνηση... δεν είναι χαρούμενοι, αφού βλέπουν να συμβαίνει αυτό ακριβώς που απεύχονταν!
Να μην δουν τρακτέρ στην Αθήνα ήταν ο στόχος και τελικά... είδαν!
Να μη φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο ήταν ο στόχος και φαίνεται... να φτάνει!
Η συμμετοχή των αγροτών είναι πραγματικά πρωτοφανής, με τις εικόνες να κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου.

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται αγρότες από όλη την Ελλάδα, ενώ σε λίγο με τους αγρότες πρόκειται να συναντηθούν και εργαζόμενοι από τις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ (πλατεία Κλαυθμώνος) και του ΠΑΜΕ (πλατεία Κάνιγγος).

Η Αθήνα μυρίζει μπαρούτι, με το εξαγριωμένο πλήθος να στρέφεται ευθέως κατά της κυβέρνησης και των βάρβαρων μέτρων που προσπαθεί να περάσει.

Η ενημέρωση της αστυνομίας κάνει λόγο για τουλάχιστον 10.000 αγρότες στο κέντρο της Αθήνας. Ως συνήθως, βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις, η εκτίμηση της αστυνομίας είναι... συγκρατημένη, κάτι που σημαίνει πως οι αγρότες είναι πολλοί παραπάνω!
 
Μπλόκα αγροτών. Μία "πληγή" για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που είναι πολλές μέρες ανοιχτή και σήμερα μοιάζει να "αιμορραγεί" περισσότερο. Από το πρωί έχει ξεκινήσει μαζική κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα, με τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό να κλιμακώνονται.
Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκαν επεισόδια, με χαρακτηριστικότερη στιγμή αυτή που οι Κρητικοί αγρότες πήραν στο... κυνήγι με τις κατσούνες τους άνδρες των ΜΑΤ στην πλατεία Καραϊσκάκη!

Η «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα -νωρίς το πρωί- σφραγίστηκε από επεισόδια με τραυματισμούς αστυνομικών, προσαγωγές, δακρυγόνα, πετροπόλεμο και ζημιές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ενταση επικράτησε νωρίς το μεσημέρι στο Χαϊδάρι, καθώς αστυνομικά μπλόκα εμποδίζαν τους αγρότες της Πελοποννήσου να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας.

Οι αγρότες πέταξαν πέτρες και οι αστυνομικοί προσπάθησαν τους απωθήσουν με χημικά και κρότους λάμψης επί της λεωφόρου Αθηνών-Κορίνθου. Οι αγρότες κατέστρεψαν και ένα περιπολικό.

Αργά το μεσημέρι τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ άνοιξε λεωφόρος Αθηνών. Οι αγρότες της Πελοποννήσου συμφώνησαν να μεταβούν στο Κέντρο χωρίς τρακτέρ.

Στον κόμβο του Μαρκόπουλου άνοιξε το μεσημέρι το ρεύμα προς το Αεροδρόμιο. Κανονικά τα δρομολόγια του Προαστιακού για το Αεροδρόμιο.

Νωρίτερα, είχαν σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια εξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν αγρότες από την Κρήτη, που έφτασαν τα ξημερώματα με τρία πλοία στον Πειραιά, επιχείρησαν να απωθήσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν την είσοδο του υπουργείου.

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες, ξύλα, τούβλα και καπνογόνα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά και προς το υπουργείο. Από τις πέτρες έχουν σπάσει τζάμια του πρώτου ορόφου στο κτίριο του υπουργείου.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους αγρότες από το υπουργείο και από την πλατεία Βάθη.

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Αχαρνών, Μάρνη, Λιοσίων, πλατεία Καραϊσκάκη), καθώς και οι Αθηνάς, Πειραιώς, Αγίου Κωνσταντίνου, Αχιλλέως και Δηλιγιάννη.Το μεσημέρι τα πνεύματα ηρέμησαν και οι αγρότες ξεκίνησαν την πορεία στο Σύνταγμα με πρώτους τους αγρότες από την Κρήτη.

Με λεωφορεία έφτασαν τελικά στην πλατεία Συντάγματος και οι αγρότες της Πελοποννήσου.

Είχε προηγηθεί σκηνικό έντασης στο Χαϊδάρι, καθώς αστυνομικά μπλόκα εμποδίζαν τους αγρότες να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας. 

 «Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας. Είναι σύμβολο μικροπολιτικής», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα στις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Ο υπουργός κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου, υπογράμμισε πως σκηνές όπως αυτές το πρωί, με την επιχείρηση εισβολής μαγκουροφόρων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αμαυρώνουν τους αγώνες των αγροτών, και προσέθεσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με τους αγρότες που είναι διατεθειμένοι να προσέλθουν σε διάλογο για τις βέλτιστες λύσεις.

«Καλέσαμε όλους σε ανοιχτή συζήτηση και διάλογο. Προϋπόθεση για τον διάλογο είναι έρθουν. Έχουμε πάρει αιτήματα από συγκεκριμένα μπλόκα και θα τα συζητήσουμε. Προϋπόθεση του διαλόγου όμως είναι να καθίσουν οι δύο πλευρές γύρω από ένα τραπέζι.

» Είμαι βέβαιος ότι οι αγρότες θα έρθουν. Γιατί οι αγρότες δεν είναι οι μαγκουροφόροι που επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας. Είναι σύμβολο μικροπολιτικής. Και αυτοί αμαυρώνουν τους αγώνες των αγροτών» είπε ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε:

«Εμείς με όλους τους αγρότες που είναι διατεθειμένοι, με αυτούς θα συζητήσουμε, διότι αυτοί είναι η ελπίδα για την ανάκαμψη του πρωτογενούς τομέα που είναι η επίσης ελπίδα για την ανάταξη της οικονομίας μας.»

Για «μαύρες σελίδες» στην ιστορία του αγροτικού κινήματος έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, αναφερόμενος στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο μεταξύ αγροτών από την Κρήτη και αστυνομικών. 
«Οι σκηνές έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν στόχο να αμαυρώσουν τον αγώνα των αγροτών» είπε ο κ. Αποστόλου, σημειώνοντας ότι το κτίριο του υπουργείου έχει υποστεί ζημιές. «Ευτυχώς που δεν υπήρξαν τραυματισμοί εργαζομένων» σημείωσε.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών «θα πρέπει να απομονώσουν και να καταδικάσουν τις ακραίες αυτές συμπεριφορές».

«Είναι κρίμα για την ιστορία του αγροτικού κινήματος να υπάρχουν αυτές οι μαύρες σελίδες» είπε και επανέλαβε ότι ο μόνος δρόμος είναι ο διάλογος με την κυβέρνηση.

Απαράδεκτα χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και την απαίτηση των αγροτών από την Κρήτη να προχωρήσουν σε κατάληψη, κάτι το οποίο δε μπορούσε να γίνει αποδεκτό.

«Η προσπάθειά μας είναι να διαφυλάξουμε το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία και προσβλέπουμε σε μία ήρεμη διαμαρτυρία» υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, προσθέτοντας ότι «δεν δίνονται έτσι οι κοινωνικοί αγώνες».

Επίσης, ανέφερε ότι ως δείγμα καλής θέλησης της κυβέρνησης, αποδέχθηκε ένα μικρό αριθμό τρακτέρ να συμμετάσχουν στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας «εφόσον το γενικότερο κλίμα είναι ήρεμο».

«Ακροδεξιά στοιχεία, χρυσαυγίτικα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση και να αποπροσανατολίσουν από τις διεκδικήσεις του αγροτικού κινήματος», ανέφερε αργότερα ο ίδιος στον ΣΚΑΙ.

Στο Σύνταγμα επικρατεί πραγματικά το... αδιαχώρητο! Έξω από την Βουλή έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες αγρότες, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.
 Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτης, Μιχάλης Μαλλιωτάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο “Epsilon”, τόνισε:Από το πρωί ξεκίνησε ένας αγώνας δίκαιος, για να αντισταθούμε στη λαίλαπα που έρχεται να μας κάψει. Προσπαθήσαμε να είμαστε ειρηνικοί και να είμαστε εντάξει, αλλά η ελληνική αστυνομία δεν έκανε σωστά τη δουλειά της”. 
Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί αυτή την ώρα στην Αθήνα, σε όσους δρόμους έχουν παραμείνει ανοιχτοί, αφού έκλεισαν αρκετοί, λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών.
Ειδικότερα, τώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους: Στη λεωφόρο Συγγρού, από το ύψος της Φραντζή, την Αμαλίας, τη Βασ.Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, την Πειραιώς και η Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Σκαραμαγκά. Σε λίγη ώρα αναμένεται να κλείσουν σχεδόν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.