Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Γεννηματά προς Τσίπρα: Κυβερνήστε ή αποχωρήστε έντιμα.«Μην κάνετε άλλη ζημιά στη χώρα»


Φώφη Γεννηματά προς κυβέρνηση: Ρίχνετε στάχτη στα μάτια του κόσμου«Πυροτέχνημα» και «στάχτη στα μάτια του κόσμου» χαρακτήρισε την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Βουλή.

«Στην πραγματικότητα με ακραία αντιδημοκρατικό και ευθέως αντισυνταγματικό τρόπο επιχειρείτε να στήσετε μια βολική για εσάς διαπλοκή. Επιδιώκετε τον έλεγχο του τύπου και πλήττετε τους θεμελιώδεις θεσμούς της δημοκρατίας. Γιατί φοβάστε τόσο; Βλέπετε την λαϊκή οργή;» πρόσθεσε.



«Αν οικονομικά συμφέροντα προσδιορίζουν, κατά την εκτίμησή σας, την πολιτική ζωή της χώρας, πάρτε ευθέως μέτρα εναντίον τους. Με καθαρό περιεχόμενο. Εμείς θέλουμε να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Υπάρχει τρόπος και είναι ένας. Ο Συνταγματικά προβλεπόμενος» τόνισε η κ. Γεννήματα.
«Από αυτό εδώ το βήμα σας θυμάται ολόκληρος ο ελληνικός λαός ένα χρόνο πριν, σχεδόν δακρυσμένο να αναφωνείτε πως είστε η κάθε λέξη αυτού του Συντάγματος. Το τι έχετε κάνει έκτοτε, όποτε θέλετε μπορούμε να σας το θυμίσουμε, αλλά αυτό που πάτε να κάνετε σήμερα, να παρακάμψετε σαφή συνταγματική διάταξη, με το έτσι θέλω, με έναν «πρωτοφανή τσαμπουκά» δεν έχει προηγούμενο.
»Και οφείλουμε να έχουμε όλοι σαφή θέση. Οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε. Για όσα θα ακολουθήσουν τα οποία θα σας εκθέσουν ανεπανόρθωτα και μαζί με εσάς και τη χώρα. Γιατί, επί της ουσίας, το μόνο που θα κάνετε θα είναι μία τρύπα στο νερό. Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η διαδικασία με τον τρόπο που προτείνετε, ακόμα και αν περάσει η διάταξη. Θα σταματήσει στα όργανα της ΕΕ» τόνισε.
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέληξε:
«Επιχειρείτε, αλαζονικά μια και όλοι σας βλέπουν και όλοι σας καταλαβαίνουν να διαμορφώσετε ένα τοπίο που θα ελέγχεται από εσάς.
»Με ποιους συνομιλείτε για τις νέες άδειες που θέλετε να χορηγήσετε; Με ποια κριτήρια αποφασίσατε για τον αριθμό τους; Τι σημαίνει, στη σύγχρονη εποχή της τεχνολογικής επανάστασης και της πληροφορίας, τέσσερις άδειες; Από πού προκύπτει ο αριθμός, πέρα από τις μη σοβαρές αναλύσεις που προσχηματικά επικαλείστε; Γιατί 4; Γιατί όχι 3 ή 5; Γιατί όχι τελικά 1, που θα είναι και πιο εύκολα ελεγχόμενη;

»Ποιους ανθρώπους θα στείλετε στα σπίτια τους και με ποιο πρόσχημα; Το μόνο λοιπόν που θα επιτύχετε με αυτήν την πρόταση είναι η δημιουργία ακόμα μεγαλύτερης αταξίας. Ανοίγετε το δρόμο σε μια μακρά διαδικασία με νομικές περιπλοκές. Είναι λυπηρό αυτό το κατάντημα κ. Πρωθυπουργέ.

»Μπροστά στην ανησυχία σας για την επικείμενή σας κατάρρευση, από αυτά που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε και δεν μπορείτε να ελέγξετε, προσπαθείτε να αποφύγετε τον «πνιγμό» και πιάνεστε από τα ίδια σας τα μαλλιά. Και από τα μαλλιά όλων μας. Της χώρας και της Δημοκρατίας.

»Πάρτε πίσω αυτό το νομικό εξάμβλωμα και ελάτε στο τραπέζι του διαλόγου να ρυθμίσουμε το τοπίο με τον μόνο τρόπο που αυτό είναι εφικτό και θεμιτό. Να συγκροτήσουμε σωστά το ΕΣΡ και να το αφήσουμε να επιτελέσει το ρόλο του. Έχετε δικαίωμα και υποχρέωση να διαμορφώσετε αυστηρά κριτήρια για να εξασφαλίσετε την υγιή λειτουργία. Αλλά δεν έχετε το δικαίωμα να καθορίσετε το τοπίο.

»Συνέλθετε, χρόνος υπάρχει ακόμα, μην εκθέτετε άλλο τη χώρα και την υστεροφημία σας. Και επιτέλους, Κυβερνήστε! Ασχοληθείτε με τα μεγάλα θέματα που είναι έτοιμα να σκάσουν στα χέρια σας. Κυβερνήστε ή αποχωρήστε έντιμα! Μην κάνετε άλλη ζημιά στη χώρα».