Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση των βουλευτών για τα θέματα οικονομικής διπλωματίας στα πλαίσια των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων

  
 
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή συνεδρίαση των αντιπροσωπειών των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων Διεθνών Οργανισμών στις οποίες συμμετέχει η Βουλή των Ελλήνων, στα πλαίσια της ενημέρωσης των βουλευτών για τα θέματα οικονομικής διπλωματίας. Τις ιδιαίτερες διαστάσεις των θεμάτων οικονομικής διπλωματίας ανέλυσε στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας. Όπως υπογράμμισε ο κ. Υφυπουργός, στόχος της οικονομικής διπλωματίας είναι η διεύρυνση της πρόσβασης της χώρας στις αγορές του κόσμου και η προώθηση των στρατηγικών οικονομικών μας πλεονεκτημάτων στα διεθνή fora. Ταυτόχρονη επιδίωξη αποτελεί και η προώθηση της διεθνούς προόδου και ανάπτυξης και η αναβάθμιση των σχέσεων μας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.
Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης, στα πλαίσια της ευθύνης του από την πλευρά του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων για τα θέματα της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας, υπογράμμισε ότι η συνεδρίαση αυτή εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο θεματικών προσεγγίσεων στα ιδιαίτερα ζητήματα των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων. Στόχος αυτών των δράσεων είναι η συζήτηση και η επεξεργασία όλων των σχετικών με τις διεθνείς δραστηριότητες της Βουλής αντικειμένων, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της παρουσίας της χώρας στο διεθνές περιβάλλον.
Στα διαδικαστικά ζητήματα της συμμετοχής των βουλευτών στις Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις Διεθνών Οργανισμών αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανασίου, ενώ για την υποστήριξη του σχετικού πλαισίου, η Γενική Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας επεξεργάστηκε και διένειμε σε όλους τους βουλευτές έναν πλήρη φάκελο τεκμηρίωσης σχετικά με τη λειτουργία των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων Διεθνών Οργανισμών στις οποίες συμμετέχει η Βουλή. 
  
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=99a6f9c6-a6c8-444d-8a64-a5aa0116d569