Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ - ΜΠΑΛΤΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ



http://www.parapolitika.gr/sites/default/files/article/2015-07/fortsakhs_dimopsifisma.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών και τις αλλαγές σε διοικήσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ειδήσεις από τον απελθόντα Υπουργό Παιδείας δεν έπαψαν να μας εκπλήσσουν δυσάρεστα, σε καθημερινή βάση μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπως έχει γίνει ευρέως γνωστό, ενώ ο Υπουργός τελούσε υπό παραίτηση, υπέγραψε εκατοντάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις φορέων, παρά τα χιλιάδες κενά στα σχολεία μας και τον κίνδυνο πολλά από αυτά να μην μπορέσουν να ανοίξουν. Ακόμη και χθες μάλιστα, μία τρίχα πριν την οριστική αποχώρηση του Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά, υπογράφηκαν δεκάδες αποσπάσεις αυτής της φύσεως.
Για τα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης το Υπουργείο Παιδείας εδώ και επτά μήνες έχει πέσει σε χειμερία νάρκη, για το κομματικό ρουσφέτι όμως δεν αφήνει λεπτό να πάει χαμένο. Το θράσος περισσεύει και ο στόχος προφανής, δηλαδή η εξυπηρέτηση για μία ακόμη φορά των κομματικών συμφερόντων, δεδομένου ότι οι εν λόγω αποσπάσεις διενεργούνται άνευ κριτηρίων, μόνο με πολιτική βούληση.
Και στο πεδίο όμως των αντικαταστάσεων στο χώρο της διοίκησης της εκπαίδευσης η απελθούσα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ήταν ακούραστη. Με απόφαση του πρώην Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά, που γνωστοποιήθηκε την τελευταία στιγμή, λίγες ώρες πριν φύγει, αντικαταστάθηκε και η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ντροπή και αίσχος για όσους εμπλέκονται στις σχετικές αποφάσεις».