Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Με προϋπολογισμό 3,2 εκατ. ευρώ Εργασίες αποκατάστασης της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών

Εργασίες αποκατάστασης της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών
Σε λίγες ημέρες ξεκινά η αποκατάσταση του οδοστρώματος σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών, στα όρια του νομού Κορινθίας, εκεί όπου έχει προκληθεί ζημιά και έχουν σημειωθεί καταπτώσεις του δρόμου, εξαιτίας της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού κόλπου.

Σήμερα, υπογράφηκε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη, η σύμβαση του έργου με αρχικό προϋπολογισμό 3,2 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών.

Με την εργολαβία αυτή θα γίνουν παρεμβάσεις κατά τμήματα στη δυτική Κορινθία και συγκεκριμένα, σε περιοχές των τοπικών διαμερισμάτων Μελισσίου, Συκιάς, Πιτσά, Λυκοποριάς, Στομίου και Μαύρων Λιθαριών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθούν ακόμα δύο σημαντικά έργα για την περιοχή, που θα αφορούν την προστασία των ιδιοκτησιών των περιοχών που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες από το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού κόλπου.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης, ανέφερε ότι «σε μια εποχή απόλυτης αδράνειας, ανασφάλειας και πρωτόγνωρων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να δουλεύει σκληρά υλοποιώντας τον σχεδιασμό της, γιατί συνεχίζει να πιστεύει ότι στηριζόμενοι στις δικές μας και μόνο δυνάμεις μπορούμε να τα καταφέρουμε».