Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Αντίο Ευρώπη, με αποκλεισμό ντροπή για Παναθηναϊκό , έμεινε στο 2-2 στη Λεωφόρο με την άσημη Καμπάλα - Ένας Ντοντό τον έκανε «γιογιο»

Αποκλεισμός ντροπή για ΠΑΟ, έξω ο Ατρόμητος, πέρασε ο ΠΑΟΚ 
Σε μια από τις πλέον «μαύρες» σελίδες στην ευρωπαϊκή του ιστορία, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 2-2 από την άσημη Καμπάλα στο «Απ. Νικολαϊδης», χάνοντας την είσοδο στους ομίλους στο Europa Legue.Σε ένα καταστροφικό βράδυ από όλες τις απόψεις για τον Παναθηναϊκό, που χρειαζόταν μια απλή νίκη μετά το 0-0 στο Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους της διοργάνωσης.

Όμως όλα εξελίχθηκαν εφιαλτικά για τον Παναθηναϊκό, που χάνει σε όλα τα επίπεδα: Σε επίπεδο πρεστίζ, καθώς αποκλείστηκε από μια ομάδα που μετρά ζωή μόλις 10 ετών και μετέχει για 2η φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Και κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, μιας και οι «πράσινοι» χάνουν μίνιμουμ 2.4 εκατ. ευρώ, με την είσοδο στους ομίλους
Η Καμπάλα μετά το 0-0 στο Μπακού απέσπασε ισοπαλία με σκορ 2-2 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και προκρίθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης, αφήνοντας το «τριφύλλι» να... σκέφτεται μόνο τις εγχώριες διοργανώσεις και τη διοίκηση το πώς θα διαχειριστεί αυτή την καταστροφική βραδιά.

Ο Βραζιλιάνος, Ντοντό, πέτυχε και τα δύο τέρματα των Αζέρων (6΄, 60΄), ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπεργκ (1-1) στο 34΄ και ο Νάνο στο 78΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα αμυντικά κενά που έδειξε ο Παναθηναϊκός στα παιχνίδια με την Κλαμπ Μπριζ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, ήταν καθοριστικό ρόλο και στο αποψινό παιχνίδι.
Και ένας δαιμόνιος επιθετικός, ο Λουίς Πάουλο Ντοντό, ήταν ο τιμωρός του Παναθηναϊκού.
Στο 6' έπειτα από κόρνερ του Φερναντίνιο, ο Ντοντό μόνος αμαρκάριστος στην καρδιά της «πράσινης» άμυνας, με κεφαλιά έφερε την πρώτη ψυχρολουσία 0-1. Ένα γκολ που έκοψε την ορμή των γηπεδούχων, που είχαν δοκάρι με πλασέ από τον Νίνη στο 3'.
Ο Παναθηναϊκός πέρασε στην επίθεση και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον μόνιμο σκόρερ του, τον Μάρκους Μπεργκ, με τον Σουηδό να «εκτελεί» με απευθείας αριστερό βολέ στο 34', έπειτα από γύρισμα του Καρέλη.
Οι παίκτες του πήραν ώθηση, προσπάθησαν πριν βγει το ημίχρονο για το δεύτερο γκολ, που θα άλλαζε τα πάντα και το πλησίασαν στον 45+1΄' όταν ο Βερνιντούμπ προσπάθησε με κεφαλιά να διώξει την μπάλα, και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του.
Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός πίεσε και πάλι, έστω και άναρχα, αλλά πλήρωσε ξανά τη γύμνια στα μετόπισθεν. Στο 60' χάθηκαν τα μαρκαρίσματα, έπειτα από σέντρα του Γκάι και ο Ντοντό με όλη του την άνεση πέτυχε το καίριο πλήγμα στον Παναθηναϊκό, 1-2.
Ο Αναστασίου με την είσοδο των Πέτριτς και Κλωναρίδη θέλησε να αλλάξει την εικόνα του Παναθηναϊκού, όμως αυτή συνέχισε να είναι απογοητευτική.
Το γκολ με εκτέλεση φάουλ από τον Νάνο, με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα, στο 78', έδωσε εκ νέου ελπίδες στον Παναθηναϊκό, που ζητούσε ένα γκολ για την πρόκριση, αλλά η πίεση πλέον ήταν μεγάλη και με εξαίρεση μια ευκαιρία με τον Μπεργκ στο 89', δεν απείλησαν την εστία των φιλοξενούμενων.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ, Νάνο, Μπούρμπος (77΄ Λαγός), Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Ζέκα, Πράνιτς (66΄ Πέτριτς), Νίνης, Μπεργκ, Καρέλης (67΄ Κλωναρίδης)
ΚΑΜΠΑΛΑ (Ρ.Χρίγκορτσουκ): Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Βερνίντουμπ, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροφ, Σαντίγκοφ, Ζετς (86΄ Ζαμάλοφ), Γκάι, Ζένιοφ, Ντοντό, Αντόνοφ