Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Και θα εφαρμόζουν το τρίτο μνημόνιο και θα το αλλάζουν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Έναν χρόνο μετά το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», χάρη στο οποίο θα εξασφαλίζονταν 12 δις ευρώ προκειμένου ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να μοιράσουν όσα υποσχέθηκαν – και ενώ η χώρα οδεύει σε τρίτες εκλογές μέσα σε επτά μήνες, όλες με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ – η απερχόμενη κυβέρνηση, αφού έφερε το τρίτο μνημόνιο, επικεντρώνει ήδη την προπαγάνδα της σε ένα «παράλληλο πρόγραμμα» και καλεί τον λαό να την ψηφίσει για να… εφαρμόσει το πρόγραμμα αλλάζοντάς το!
Σε μια απέλπιδα και πανικόβλητη προσπάθεια να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να υφαρπάσουν ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού, δηλώνουν:

22 Αυγούστου, Μέγκα, Όλγα Γεροβασίλη, απερχόμενη κυβερνητική εκπρόσωπος: Δεν θέλουμε να μείνουμε στην κυβέρνηση πάση θυσία. Θέλουμε να μείνουμε για να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα διεξόδου.
23 Αυγούστου, Πάνος Σκουρλέτης, Real News: Η ελπίδα δεν ήλθε για να φύγει, πρέπει να γίνει συγκεκριμένο σχέδιο στις νέες συνθήκες. Να μετριάσουμε τις υφεσιακές επιπτώσεις της συμφωνίας και την ίδια στιγμή να ανοίγουμε νέους δρόμους ανάπτυξης.
24 Αυγούστου, Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας: Στόχος μας να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών για τον σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια.
24 Αυγούστου, Alpha τηλεόραση, Όλγα Γεροβασίλη, απερχόμενη κυβερνητική εκπρόσωπος: Εμείς δεν έχουμε πρόγραμμα την πιστή τήρηση των μνημονίων. Έχουμε μια συμφωνία που ομολογούμε ότι θα την χρησιμοποιήσουμε ως μια βάση για να πατήσουμε πάνω και να στηρίξουμε τους πολίτες.
24 Αυγούστου, Δ. Βίτσας, ΕΡΤ: Δένουμε τη συμφωνία με ένα πρόγραμμα το οποίο θα ξεδιπλωθεί, που ανασυγκροτεί την οικονομία και την κοινωνία.
25 Αυγούστου, Ν. Φίλης, Σκάι τηλεόραση: Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί αυτοδύναμα την ευθύνη να εφαρμόσει το πρόγραμμα αλλάζοντάς το.
25 Αυγούστου, Π. Σκουρλέτης, Μέγκα: Θέλουμε να κάνουμε πιο δίκαιη και ανώδυνη την εφαρμογή των μέτρων.
25 Αυγούστου, Όλγα Γεροβασίλη: Υπάρχουν υποχρεώσεις τις οποίες έχουμε συμφωνήσει και θα στηρίξουμε, ωστόσο έχουμε παράλληλο πρόγραμμα που θα τρέχει. Το παράλληλο πρόγραμμα είναι πέραν της διαπραγματεύσεως. Είναι βασισμένο σε εφικτούς στόχους, υλοποιήσιμους και ρεαλιστικούς και δεν θα έρχονται σε σύγκρουση με τους όρους της συμφωνίας, αλλά θα υλοποιηθούν με παράλληλες δράσεις.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια ακόμη, πανικόβλητη, προσπάθεια να παραπλανήσουν, υποστηρίζοντας ότι – αυτοί που δεν μπόρεσαν να κάνουν μισό βήμα μόνοι τους – θα κάνουν δύο πράγματα συγχρόνως: Και θα εφαρμόζουν το τρίτο μνημόνιο και θα το αλλάζουν!

elzoni.gr