Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Κλείνει η «ψαλίδα»: Στο 1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση της Μetron Analysis

Κλείνει η «ψαλίδα»: Στο 1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Εμφανώς αποδυναμωμένος οδεύει προς τις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η «ψαλίδα» ανάμεσα στο κόμμα της Αριστεράς και τη Νέα Δημοκρατία έχει αρχίσει να κλείνει και διαμορφώνεται στο 1%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπησης της Metron Analysis, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Παραπολιτικά του Σαββάτου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,2% ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 21,2%. 

Τρίτο κόμμα, με ποσοστό 6,4%, αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή ενώ ακολουθεί το Ποτάμι με 5,1%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου συγκεντρώνουν μόλις 2,3% της πρόθεσης ψήφου –κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα έμεναν εκτός Βουλής. 

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,9%, το ΠΑΣΟΚ 5,4%, η Λαϊκή Ενότητα 4,1% ενώ ενισχυμένη εμφανίζεται η Ένωση Κεντρώων, που αγγίζει το 4,9%.

Στο ερώτημα «πως κρίνεται τον οκτάμηνο απολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», το 72% των ερωτηθέντων απάντησαν αρνητικά ενώ μόλις το 22% θετικά. Στο ίδιο ερώτημα, ένα 4% ανέφερε ότι δεν την κρίνει ούτε αρνητικά ούτε θετικά ενώ ένα 2% δεν γνωρίζει / δεν απαντάει.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι το 79% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ ενώ μόλις το 17% θεωρεί συμφέρουσα την επιστροφή στη δραχμή.

 Όσον αφορά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, το 55% απάντησε ότι έκανε σωστά ενώ το 40% ότι έκανε λάθος. 


e-typos.com