Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ-ΣΟΪΜΠΛΕ: TO ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ

Ως γνωστόν τα μεγάλα πνεύματα κάποτε συναντώνται. Είναι ιστορική και μοιραία λοιπόν η ταύτιση των απόψεων  του υπουργού Επικρατείας της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κ. Αλέκου Φλαμπουράρη και του κραταιού Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Wolfgang Schaeuble. Ο λύκος, όπως σημαίνει το πρώτο μισό του ονόματος του κ. Σόιμπλε, τείνει χείρα φιλίας στα στελέχη της  κυβέρνησης Τσίπρα και τους νουθετεί λέγοντας τα ίδια λόγια με εκείνους. Πώς το λέει αυτό ο λαός μας. Λυκοφιλία. 

Μάλιστα παρατηρείται και ταύτιση στη διαδικασία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Φλαμπουράρης προτάσσει το σχέδιο "Δημοψήφισμα" ως λύση για το αδιέξοδο σε πολλά επίπεδα στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Πρώτη φορά το είχε πει στις 15 Απριλίου 2015 και το επανέλαβε στις 10 Μαϊου 2015. Και ο κ. Σόιμπλε έχει ξαναβάλει το θέμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, πολύ πιο πριν βέβαια, το 2011, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος δημόσια, βρίσκοντας απέναντί του την υπόλοιπη Ευρώπη. 

Σε δήλωσή του στη γερμανική εφημερίδα FAZ ο κ. Σόιμπλε τόνιζε πως "υπάρχει μια παρανόηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν μιλάμε για νέο πρόγραμμα, αλλά για την ολοκλήρωση του προηγούμενου. Όμως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί λόγω της εκλογής της στην εξουσία της χώρας, ως δημοκρατική εντολή να μη γίνει αυτό" (Möglicherweise besteht ein Missverständnis von griechischer Seite: Es geht nicht darum, ein neues Reformprogramm aufzulegen. Es geht darum, das laufende Programm zu erfüllen.“ Die griechische Regierung sieht ihre Wahl wiederum als demokratisches Mandat, das nicht zu tun). Από την πλευρά του ο κ. Φλαμπουράρης επέμενε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν πίσω οι εταίροι» και είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να προκαλέσει η κυβέρνηση ατύχημα, καθώς, όπως έχει πει, ήταν σαφής «η λαϊκή εντολή για λύση εντός του ευρώ», συμπληρώνοντας όμως πως «σε ιστορικού βεληνεκούς αποφάσεις δεν είναι κακό να ρωτήσεις τον ελληνικό λαό» (http://www.iefimerida.gr/news/201513/o-flampoyraris-anoixe-parathyro-gia-dimopsifisma).

Πέρασαν εβδομάδες, μέρες για να φτάσουμε στο κοινό σημείο συνάντησης του κ. Σόιμπλε και του κ. Φλαμπουράρη. Τι σημαίνει και τι σηματοδοτεί αυτή η ταύτιση θα φανεί.  

Οι Γερμανοί είναι υπομονετικοί, μεθοδικοί, οργανωτικοί και πειθαρχημένοι. Και όπως έχει ξαναγραφτεί σε αυτό το ιστολόγιο, στο ερώτημα ποιος κερδίζει στην μπλόφα τονίζεται πως οι άνθρωποι όταν παίζουν παιχνίδια γίνονται πολύ προβλέψιμοι και αν τους παρατηρήσεις και αποκωδικοποιήσεις τη συμπεριφορά τους θα μπορέσεις να βγεις νικητής πολύ πιο εύκολα. Άλλωστε, ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ίσως η πιο μεγάλη αδυναμία κάθε παιχνιδιού, όσες προσπάθειες και αν έχουν γίνει για τον αποκλεισμό του. 

thedayaftergr.blogspot.gr