Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Χωρίς την αιρετή Περιφέρεια πρόγραμμα σχολικής μεταφοράς δεν θα υπήρχε σήμερα»



http://astrosnews.gr/wp-content/uploads/2015/04/tatoulis_kap15-1.jpg
http://s1.axortagos.gr/images/thumbnails/1449/perifereiarxis-peloponnisou-xoris-tin-aireti-perifereia-programma-sxol.jpg«Χωρίς την αιρετή Περιφέρεια πρόγραμμα σχολικής μεταφοράς δεν θα υπήρχε σήμερα» υποστήριξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015.
«Αφενός, δεν επιτρέψαμε να ναυαγήσει το πρόγραμμα σχολικής μεταφοράς», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, και «αφετέρου, με τη χρηστή και ορθολογική μας διαχείριση των πόρων μειώσαμε το κόστος της πάνω από 50%, όπως για παράδειγμα στη Μεσσηνία, όπου από τα 10 εκατομμύρια φτάσαμε το κόστος στα 3,8 εκατομμύρια».
Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι ο διαγωνισμός της Περιφέρειας θα αφορά τα έτη 2015 – 2016 και 2016 – 2017 και υπογράμμισε τη σημασία του προγράμματος μεταφοράς, ιδιαίτερα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε κοινωνικές ομάδες που «έπαιξαν σκληρό παιχνίδι πίσω από τη μεταφορά των μαθητών, υποστηριζόμενες μάλιστα και από παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου», όπως ανέφερε και ζήτησε την υπεύθυνη στάση όλων σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που αφορά τους μαθητές στην Πελοπόννησο