Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Επίσκεψη Μάκη Βορίδη στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη - Συζήτηση για τα σημαντικά προβλήματα της Π. Ε. Κορινθίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



Εμφάνιση FullSizeRender.jpg 
Το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας επισκέφτηκε ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Χρίστο Δήμα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γκιάτας Ευριπίδης και κ. Γκίκας Αθανάσιος, ανέδειξαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα σημαντικά προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας  Κορινθίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ενδεικτικά συζητήθηκαν  τα θέματα σχετικά με το φράγμα Ασωπού, με το  Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών, με την  τουριστική προβολή και ανάδειξη  της περιοχής μας καθώς και με την ολοκλήρωση των εργασιών του οδικού δικτύου.
Ο πρώην Υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στο  θέμα των σκουπιδιών αλλά και στο θέμα των Κέντρων Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τον ενημέρωσε ότι, τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και ο Περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης προσωπικά, έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες ώστε να λυθεί συνολικά και δια παντός το μείζον αυτό ζήτημα.
Σε ότι αφορά τα Κέντρα Υγείας εκτελούνται και θα  ολοκληρωθούν  οι εργασίες των  Κ.Υ Γκούρας , Ξυλοκάστρου και Κιάτου από τους αναδόχους που έχουν επιλεγεί.  
Στο Νέο ΕΣΠΑ  θα συμπεριληφθούν τα Κέντρα Υγείας Λουτρακίου, Νεμέας και το πολυιατρείο των Καλλιάνων επειδή  δεν υπήρχαν «ώριμες» μελέτες για να ενταχθούν στο προηγούμενο πρόγραμμα.

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη