Τρίτη 12 Μαΐου 2015

«Έφυγε» η Λιλλή Παπαγιάννη

Πέθανε η ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου Λίλυ Παπαγιάννη 
Διακριτικά και αθόρυβα, όπως ακριβώς έζησε, έφυγε σήμερα από τη ζωή η πάντα κομψή και αριστοκρατική Λιλλή Παπαγιάννη.

Η ηθοποιός που έγινε συνώνυμο της φινέτσας και έγραψε το όνομά της με «χρυσά γράμματα» στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου πέθανε σε ηλικία 80 ετών, μετά από περιπέτειες με την υγεία της. Η ηθοποιός τον τελευταίο καιρό πέρναγε δύσκολες ώρες, καθώς η υγεία της, μετά τον θάνατο του συζύγου της Ανδρέα Φιλιππίδη, είχε κλονιστεί αρκετά


Η Λιλλή Παπαγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης από όπου αποφοίτησε το 1958.
 
Κατά τη διάρκεια της καριέρας της πρωταγωνίστησε στο πλευρό μεγάλων ηθοποιών  και ήταν από τις πιο κομψές λαμπερές και σικάτες παρουσίες του ελληνικού κινηματογράφου, πέρασε από αρκετούς θιάσους ενώ εμφανίστηκε και σε αρκετές κινηματογραφικές επιτυχίες της εποχής, όπως «Η Χαρτοπαίχτρα», «Δεσποινίς Διευθυντής» και το «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα».

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1959, στην ταινία "Νταντά με το ζόρι".

Το 1957, γνωρίστηκε και παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Ανδρέα Φιλιππίδη, με τον οποίο συγκρότησε θίασο το 1965. Μέχρι και το 1969 συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε παραστάσεις, ενώ από το 1982 μέχρι το 1988, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο.

Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη στις 12.00 από το Νεκροταφείο Ζωγράφου