Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Το πρόβλημα του Τσίπρα σε μία φωτογραφία


loverdos-dendias
Αν κάτι τρομάζει τον Τσίπρα είναι η ανασυγκρότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτά τα κόμματα υπάρχουν όλες οι εκείνες οι βαθύτερες ιδεολογικές καταβολές που τροφοδότησαν τον λεγόμενο κεντρώο χώρο και που ανέδειξαν τις προηγούμενες δεκαετίες μεγάλες και αυτοδύναμες κυβερνητικές πλειοψηφίες.

Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν την ικανότητα στην προπαγάνδα, όμοια με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχαν τις απώλειες που παρουσιάζουν σήμερα και που έχουν συνεισφέρει στην πολιτική αστάθεια.

Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Δένδιας βρίσκονται αυτή την περίοδο στον αφρό της επικαιρότητας και όχι τυχαία. Θα διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στην επόμενη ημέρα των κομμάτων τους. Αμφότεροι έχουν διαχειριστεί κρίσιμα υπουργεία την περίοδο της κρίσης και η επιτυχία του έργου τους φαίνεται σήμερα που κατακτήσεις και επιτεύγματα κλονίζονται και αμφισβητούνται σε τομείς όπως Παιδεία, Ασφάλεια, Εργασιακά, Υγεία.

Ο λόγος της «τυχαίας» συνάντησης για τους δύο πολιτικούς ήταν η εκδήλωση ενάντια στην καταστροφή που επιχειρείται στην Παιδεία. Μία εκδήλωση για το αυτονόητο, για την ακραίως αριστερή συνταγή που καταργεί την αριστεία και την αξιοκρατία προς όφελος του συνδικαλισμού και του κοινωνικού διχασμού.

Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Δένδιας, υπερασπιστές του κεντρώου χώρου και αποδεδειγμένα υπερασπιστές των πολιτικών που απαιτούν εθνικές συναινέσεις, είναι το μεγάλο πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα. Οι πολιτικές εξελίξεις την επομένη του «έντιμου» συμβιβασμού θα είναι ραγδαίες και η αντιπολίτευση (αναγεννημένη) θα πρέπει να προστατέψει με «δημιουργική σαφήνεια» την κοινωνία κυρίως από τις τραγικές επιπτώσεις του οικονομικού στραγγαλισμού.

Η βίαιη προσαρμογή του Ελληνικού λαού στο τρίτο μνημόνιο, εξ αιτίας της εγκληματικής διαχείρισης από τον ΣΥΡΙΖΑ της κρίσης της χώρας, πρέπει και θα δώσει τη δυνατότητα στις πολιτικές φωνές του ρεαλισμού και της αποδεδειγμένης ικανότητας, να αναδείξουν έργο και όραμα που τόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας.


Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr