Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Στη Football League...Φρένο Απόλλωνα στην ΑΕΚ! - Φοβερά επεισόδια


Ισόπαλοι Απόλλων και ΑΕΚ, στο «κόλπο» της ανόδου η Ζάκυνθος 
Τις προσδοκίες για μεγάλο ντέρμπι επιβεβαίωσε η μονομαχία του Απόλλωνα με την ΑΕΚ το απόγευμα της Δευτέρας (02/02) στη Ριζούπολη., αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η δράση στην 15ηη αγωνιστική της Football League.

Το ματς είχε πολλά νεύρα, 12 κίτρινες κάρτες, δύο αποβολές σε βάρος της «Ένωσης» και αρκετό πάθος, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να γίνεται η δεύτερη ομάδα που «κόβει» πόντους από την Ένωση (1-1).

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξεκίνησε παθιασμένα το παιχνίδι, με την ΑΕΚ να βρίσκει… αντικανονικά δίχτυα δύο φορές με τους Μάνταλο (2’), Αραβίδη (19’). Ωστόσο, τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους έγιναν πολύ δύσκολα στο 23’, όταν ο Πλατέλλας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Γκόλια. Έξι λεπτά μετά οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα από στημένη φάση. Ο Λαγός εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Κοτσώνης με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Η ΑΕΚ ρίσκαρε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο 50’ ο Ανγκούλο έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 στο τετ α τετ με τον Ανέστη. Ο Δέλλας πέρασε στο παιχνίδι τον Μπρέσεβιτς, η Ένωση πίεσε και στο 78’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή που είδε ο διαιτητής του Αραβίδη από τον Χατζηζήση. Μία φάση πολύ δύσκολη, αφού οι δύο ποδοσφαιριστές φαίνεται πως κρατάει ο ένας τον άλλον. Ο Μάνταλος από την άσπρη βούλα βρήκε δίχτυα, αλλά στο 87’ άφησε την ομάδα του με 9 παίκτες… Ένα λεπτό νωρίτερα ο Μπρέσεβιτς με ανάποδο ψαλίδι έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να οδηγήσει την ομάδα του στην ανατροπή και να χρεωθεί το πιο εντυπωσιακό τέρμα ως τώρα.
ΑΠΟΛΛΩΝ (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Χατζηζήσης, Κοτσώνης, Κύργιας, Γκόλιας, Ηρακλής (81' Χατζής), Καραδέμητρος, Λαγός (58' Πινιέιρο), Φαρινόλα, Ανγκούλο (72' Τζιώρας), Βάντερσον.
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος (58' Μπρέσεβιτς), Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα (90'+1' Ρόβας), Αραβίδης.
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Ριζούπολη, με τη λήξη του παιχνιδιού ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης με την ΑΕΚ. Φίλοι της ΑΕΚ έφυγαν από την εξέδρα που τους φιλοξενούσε και κατευθύνθηκαν απειλητικά προς την πλευρά των οπαδών της "Ελαφράς Ταξιαρχίας". Η Αστυνομία ήταν απούσα και για αρκετά λεπτά η κατάσταση είχε ξεφύγει.
Στα επίσημα οι οπαδοί των δύο ομάδων επιδόθηκαν σε μάχες σώμα με σώμα, ενώ οι οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, τον οποίο μετέτρεψαν σε αρένα. Μετά την καθυστερημένη επέμβαση των ΜΑΤ ηρέμησε η κατάσταση.

Επίσης, για τον 1ο όμιλο, με τέρματα των Μασάδο (54') και Φράγκου (81'), η Καλλιθέα επικράτησε 2-0 του Αλίμου.
ΑΛΙΜΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Βλάχος, Κάρδαρης, Καρακώστας, Ιωάννου, Γαβριήλ, Τσατσαρής (58' Καλαϊτζίδης), Μπεριέξ, Παντελής (78' Ρούπι), Σαγανάς, Καραμέρης, Σταύρου.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Παντέλης): Μοσχονάς, Λεβέντης, Παγώνης, Πίκολο, Γιαννίτσης, Ρουσάκης, Κατσικογιάννης, Μιχαλόπουλος (64' Τσίπρας), Μασάδο (86' Τεγούσης), Τσίτας (73' Ντουρμισάι), Φράγκος.

1ος όμιλος
Ηρακλής Ψαχνών -­ Παναχαϊκή 1-1
Ερμιονίδα -­ Αχαρναϊκός 2-1
Φωστήρας -­ ΑΟ Χανιά 0-0
Παναιγιάλειος-Πανηλειακός 3-0 α.α
Άλιμος -­ Καλλιθέα 0-2
Απόλλων -­ ΑΕΚ 1-1
Ρεπό: Επισκοπή

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. ΒΑΘ.

1. ΑΕΚ 14 38
2. Παναχαϊκή 13 29
3. Απόλλων Σμύρνης 14 27
4. Ερμιονίδα 14 25
5. Χανιά 13 24
6. Αχαρναϊκός 14 20
7. Παναιγιάλειος 14 19
8. Ηρακλής Ψαχνών 14 16
. Καλλιθέα 14 16
10. Άλιμος 14 14
11. Φωστήρας 13 10
12. Επισκοπή 13 8