Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Τεράστια η νίκη του Αστέρα Δερβενίου επί ενός αξιολογότατου αντιπάλου του Τενεάτη Αθικίων!

 http://i.imgbox.com/p2KF4150.jpg

 Του Στρατή Μαραγκού

Είναι μια από τις λίγες φορές που αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω δημόσια με τους φίλους του Συλλόγου μας, γιατί θεωρώ ότι σαν μέλος του Δ.Σ. πρέπει να τοποθετούμαι δημόσια μόνο στα όργανα του Συλλόγου (Γενική Συνέλευση και συνεδριάσεις Δ.Σ.). Οι δημόσιες τοποθετήσεις καμιά φορά δημιουργούν παρενέργειες, γιατί αναδεικνύουν προσωπικές απόψεις, που δεν είναι απαραίτητο να συμπλέουν με τη γραμμή που χαράζει ο Σύλλογος. Όμως μετά το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Τενεάτη (31-1-2015) έχω να δηλώσω τα εξής :

1) Ναι ήταν τεράστια η νίκη, γιατί επιτεύχθηκε επί ενός αξιολογότατου αντιπάλου (μας είχε προσπεράσει στη βαθμολογία και ερχόταν από ένα μεγάλο σερί επιτυχών αποτελεσμάτων)
2) Ναι ήταν εξαιρετική η απόδοση της ομάδας, που δεν άφησε τον αντίπαλο να αναπνεύσει. Οι παίκτες μας χρωστούσαν στον εαυτό τους μια τέτοια εμφάνιση και μπράβο τους γιατί μας χάρισαν εντυπωσιακές στιγμές όμορφου ποδοσφαίρου. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και αυτό το ξέραμε.
3) Ναι οι νέοι παίκτες, που ενσωματώνονται σιγά – σιγά, έφεραν άλλον αέρα στην ομάδα. Διορθώθηκαν πολλά στο έμψυχο υλικό και η ομάδα έχει πλέον και βάθος στον πάγκο της. Θυμάστε με ποιους παίζαμε με την Κόρινθο 2006 και με το Ζευγολατιό ; Με φερέλπιδες μεν, νεαρούς δε, παίκτες, τους οποίους πιστεύουμε, αλλά όπως αποδείχτηκε δεν μπορούν, παίζοντας πολλοί μαζί ταυτόχρονα στην ενδεκάδα, να αντέξουν στους υψηλούς ρυθμούς του φετινού πρωταθλήματος.
4) Ναι στην κερκίδα με τους πολλούς φιλάθλους (ήταν και από την αντίπαλη ομάδα και τους συγχαίρω για την άψογη συμπεριφορά τους) το κλίμα ήταν υποδειγματικό. Γιατί δεν μπορούμε σε όλους τους αγώνες μας οι φίλαθλοί μας να στέκονται δίπλα στις προσπάθειες των παικτών μας και να δείχνουν έτσι τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό τους ; Μήπως επειδή «απουσίαζαν» οι γνωστοί «ταραξίες» ; Δεν ήταν καλύτερη η χθεσινή εικόνα της εξέδρας ; Χρειάζονται λόγια για να καταλάβουν όλοι ότι στο Σύλλογό μας αγωνίζονται ερασιτέχνες και τους αρμόζουν και καλές και κακές, αγωνιστικά, εμφανίσεις ;
5) Ναι το Δ.Σ. προσπαθεί να φέρει την ομάδα εκεί που όλοι, πιστεύω, επιθυμούν, δηλαδή όσο πιο ψηλά μπορεί. Είναι κάποιος που πιστεύει ότι το Δ.Σ. επιθυμεί να βλέπει την ομάδα να βολοδέρνει κάπου προς το τέλος της βαθμολογίας, όπως πέρυσι ; Το Δ.Σ. δεν είναι ανοικτό σε συζητήσεις, οι οποίες μάλλον έχουν παρεξηγήσει το στόχο τους με την υπερβολική άνεση που το Δ.Σ. παρέχει στην κατάθεση απόψεων ; Γιατί δεν προσφέρονται να βοηθήσουν το έργο του Δ.Σ. και αυτοί που πάντα έχουν άποψη συμμετέχοντας σε αυτό και όχι κριτικάροντας ; Ποιος από το Δ.Σ. θέλει την ομάδα να μην πρωταγωνιστεί ; Έχουν και οι «απέξω» την ίδια άποψη ;
6) Το πλάνο του Δ.Σ., σε σχέση με το έμψυχο υλικό, δεν είναι μόνο για φέτος, αλλά και για την επόμενη χρονιά, αρκεί βέβαια να υποστηριχθεί σε αυτό και από τους φιλάθλους μας. Χρειαζόμαστε πολλούς κοντά μας και κανέναν απέναντι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που «ματώνουμε» γι αυτό που βλέπουμε στο γήπεδό μας, να απομακρύνουμε ανθρώπους από Σύλλογο. Αρκεί βέβαια με τη συμπεριφορά τους να μην κάνουν κακό στην ομάδα. Και αυτό, στον αγώνα με τον Τενεάτη φάνηκε. Η ομάδα απερίσπαστη από κακές και «ενοχλητικές» συμπεριφορές έβγαλε στο γήπεδο το ταλέντο της και χάρισε απλόχερα εξαιρετικές ποδοσφαιρικές στιγμές.
7) Ναι πράγματι μας αδικεί η βαθμολογική μας θέση. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και υπάρχουν αγώνες που αν τους ξαναπαίζαμε θα τους κερδίζαμε, γιατί δεν είμαστε χειρότεροι του αντιπάλου μας. Αυτό όμως δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Μας πικραίνει, αλλά και πρέπει να μας δυναμώνει. Και αυτό έκανε το Δ.Σ. με την ενσωμάτωση στην ομάδα των νέων παικτών με μεταγραφή. Ευελπιστώ να μην έχουμε άλλους άτυχους αγώνες, όπου η τύχη έπαιξε το ρόλο της. Θυμηθείτε τους πρόσφατους αγώνες με τον Κύψελο με τον υπερβολικό αέρα και με τους Αγίους Θεοδώρους που παίζαμε με 10 εναντίον 11 και δεχτήκαμε τέρμα όταν κι άλλος παίκτης μας ήταν προσωρινά εκτός αγώνα.
8) Ναι έπρεπε να απομακρύνουμε τον προπονητή μας κ. Γιώργο Καραούζο, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα και είμαι προσωπικός φίλος του, αλλά η χρονική συγκυρία ήταν σε βάρος του. Ο Σύλλογος είναι πάνω από προσωπικές φιλίες. Με λυπεί βαθιά η απομάκρυνσή του, την οποία όμως εισηγήθηκα γιατί πίστευα ότι έτσι έπρεπε να πράξω και τώρα πρέπει να συμμεριστώ και να στηρίξω την απόφαση του Δ.Σ. Προσωπικά θα ήθελα να ξαναδώ τον Γιώργο στο τιμόνι του Συλλόγου μας. Ίσως θα είναι πιο σοφός και αυτός, όταν θα ξαναβρεθούμε.
9) Ναι πρέπει να είμαστε περισσότερο φειδωλοί σε όλες τις εκφράσεις για τους παίκτες μας, μιας και η προσπάθειά τους δεν έχει ολοκληρωθεί. Έπαιξαν εξαιρετικά, ας το χαρούμε όλοι αυτό. Έχουμε μπροστά έναν ανηφορικό δρόμο και δεν είμαστε στην ίδια αφετηρία με τους υπόλοιπους. Επομένως χαρά για το τι μπορεί αυτή η ομάδα να παρουσιάσει και σκεπτικισμός για αυτά που έρχονται. Ψυχραιμία και δουλειά. Δουλειά από όλους : διοίκηση, προπονητή, παίκτες.
10) Ναι η ομάδα απέκτησε ψυχολογία, απέδειξε ότι μπορεί και πάμε με σύνεση και ηρεμία για τα επόμενα. Για να χαρούμε όλοι περισσότερο. Και ευελπιστώ στο τέλος θα βρεθούμε όλοι χαμογελαστοί ….

Στρατής Μαραγκός
Μέλος του Δ.Σ. του Αστέρα

ΥΓ Δεν πρόκειται να απαντήσω δημόσια σε όποιους σχολιασμούς. Μπορούμε να μιλάμε για τη δικιά μας ομάδα, χωρίς να μας «ακούν» όλοι. Ίσως δεν πρέπει να «ακούν» όλοι.


Μ. Σ.