Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ευρεία νίκη 4 - 1 του Αστέρα Δερβενίου επί του Τενεάτη Αθικίων

2wosbw6y 
Ένας εξαιρετικός Αστέρας Δερβενίου,νίκησε στο ‘Κώστας Βυζάς’ με το ευρύ 4 – 1 τον Τενεάτη Αθικίων και επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές. Εκείνο που θα μείνει από τον αγώνα είναι η θαυμάσια εμφάνιση των παικτών του Αστέρα, που σε πολλές φάσεις ξεδίπλωσαν το αναμφισβήτητο ταλέντο τους και «έκρυψαν τη μπάλα». 
Το σκορ αδικεί τον Αστέρα που ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο, δημιούργησε άλλες τέσσερες φάσεις για επίτευξη τέρματος και είχε και δύο δοκάρια (από ένα σε κάθε ημίχρονο) και του ακυρώθηκε στο τέλος και άλλο ένα τέρμα σαν οφσάιντ. Ο Τενεάτης ήρθε στο Δερβένι μετά από πέντε συνεχόμενα επιτυχή αποτελέσματα (4 νίκες και μια ισοπαλία στο Ζευγολατιό), αλλά έπεσε πάνω σ’ έναν διψασμένο Αστέρα, που τον «έπνιξε» αγωνιστικά.

9fku8jknΟ αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Αστέρα. Στο 2’ ο εξαιρετικός και πάλι Αλούσι έβγαλε κάθετη πάσα στον Σιδέρη που κέρδισε στο σπριντ τον αντίπαλό του και πλάσαρε από το ύψος της περιοχής για το 1 – 0. Ο Αστέρας, με το υπέρ του αποτέλεσμα, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, με τον Τενεάτη να προσπαθεί να παίξει κυρίως από τ’ αριστερά με τον ταχύτατο Λέκκα. Σε μια τέτοια προσπάθεια στο 12’ με την άμυνα του Αστέρα να έχει ανέβει, ο Λέκκας μπήκε με τη μπάλα στα πόδια μέσα στην περιοχή, όπου και ανατράπηκε από τον Βασιλάρη. Το αναμφισβήτητο πέναλτι το μετέτρεψε σε τέρμα ο Δ. Ποτήρης.
Enjohn7f
UbkvwnoeΤο τέρμα αυτό «θύμωσε» τους παίκτες του Αστέρα που είχαν ακολούθως σαρωτική υπεροχή. Ο Αντωνόπουλος στο 15’ πήδησε ανενόχλητος σε κόρνερ, αλλά η μπάλα ήταν ελάχιστα πιο ψηλά και η κεφαλιά του πήγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 18’ ο Κρισάφη με όμορφη προσπάθεια, στόπαρε και σούταρε, έξω από την περιοχή πετυχαίνοντας το 2 – 1. Ακολούθησε ένα πανέμορφο τέρμα του Πεθαίνου στο 20’, μετά από ασσίστ του Αλούσι, που πλάσαρε με το αριστερό μέσα από τη μικρή περιοχή. Προηγούμενα ο Πεθαίνος είχε χάσει σχεδόν από την ίδια θέση άλλη μια τέτοια φάση. Γενικά η άμυνα του Τενεάτη δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στους γρήγορους Σιδέρη και Πεθαίνο που τους «τάιζαν» εξαιρετικά ο Αλούσι (κυρίως) αλλά και οι Αντωνόπουλος και Μαστρογιαννόπουλος.
Xenv1pft Στο 34’ ο Αλούσι μπήκε στην περιοχή και αφού τράβηξε πάνω του δύο αμυντικούς και τον τερματοφύλακα, γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Κρισάφη, ο οποίος στραβοκλώτσησε και έχασε ένα σίγουρο τέρμα μπροστά σε άδεια εστία (είπαμε όλα μπαίνουν και όλα χάνονται). Ο Μαστρογιαννόπουλος είχε στο 38’ ένα υπέροχο μακρινό σουτ, αλλά στάθηκε άτυχος γιατί η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.
Xutgsa7j Ο Αστέρας είχε κι άλλες φάσεις που οι παίκτες του, ενώ έφταναν σε ιδανικές θέσεις, για λίγο δεν ολοκλήρωναν επιτυχώς τις προσπάθειές τους. Ο Τενεάτης είχε εν τω μεταξύ μια καλή φάση με τον Κάτσικα, που βρέθηκε για πολύ λίγο χρόνο αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής και σούταρε βιαστικά, αλλά έξω από δεξί κάθετο δοκάρι του Ρουμελιώτη.


Bcdr8zerΣτο β’ ημίχρονο, με το σκορ στο 3 – 1 υπέρ του, ο Αστέρας είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως έπαιζε ένα κλικ πιο κάτω στην ταχύτητα. Διατηρούσε τον έλεγχο στο ρυθμό του αγώνα, πότε επιταχύνοντας με περίτεχνες ενέργειες και πότε γύριζε τη μπάλα, μη επιτρέποντας στους Αθικιώτες να φανούν απειλητικοί. Καμία φάση δε δημιούργησε ο Τενεάτης στο β’ ημίχρονο, μιας και η πληθωρική παρουσία των Μετεβελή και Λιθοξόου σταματούσαν τους επιθετικούς των φιλοξενούμενων. Ο Αστέρας είχε με τον Πεθαίνο και τον Αλούσι άλλες δύο φάσεις, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να νικήσουν από κοντά τον τερματοφύλακα Ταμπάκου, ο οποίος όμως ευθύνεται για το τέρμα που πέτυχε με κεφαλιά προς τα πίσω ο Σιδέρης σε φάουλ του Μετεβελή,  αφού η μπάλα έσκασε μπροστά του και του έφυγε από τα χέρια.
Vn0qcqyf Στο 78’ ο Σιδέρης είχε και αυτός σουτ στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, κοντά στη συμβολή των δοκών, μετά από αριστοτεχνικό συνδυασμό τεσσάρων συμπαικτών του. Στο 88’ ο Σιδέρης έκλεψε την μπάλα σε επαναφορά από άουτ και αντί να σκοράρει, αφού ήταν μόνος με τον τερματοφύλακα, έδωσε δίπλα του στον Σιώζο που σκόραρε μεν, αλλά συνελήφθη από τον βοηθό κ. Βασιλείου οφσάιντ.
Cuw6xvuyΣυμπερασματικά ο Αστέρας ήταν καταιγιστικός και νίκησε δίκαια μια ομάδα που ήρθε με αξιώσεις στο Δερβένι. Οι παίκτες του χρωστούσαν αυτήν την εμφάνιση στους εαυτούς τους πρώτα απ’ όλα και στους φίλους της ομάδας, γιατί τα τελευταία αποτελέσματα είχαν κλονίσει την υποστήριξή τους. Όμως με την πειστική αυτή νίκη τους επανέφεραν τα χαμόγελα στις τάξεις της ομάδας.
Uy3vbhyh
Ο διαιτητής κ. Ρούσσος δεν απέφυγε τα λάθη, λάθη που δεν επηρέασαν τελικά τον αγώνα. Στην ακύρωση του τέρματος του Σιώζου έπαιξε ρόλο η υπόδειξη του βοηθού του, του κ. Βασιλείου. Ο άλλος βοηθός κ. Πυργάκης ήταν άριστος.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης, Λιθοξόου, Μετεβελής, Βασιλάρης, Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος (76’ Τάφα), Αλούσι, Σιδέρης, Κρισάφη (86’ Καψάλας), Πεθαίνος (83’ Σιώζος).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: