Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Δένδιας: Η συνταγή του αύριο δεν μπορεί να είναι ό,τι μας έφερε εδώ

dendias
Απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον πρόεδρο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απόψε στη Βουλή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.
«Έκπληκτος άκουσα τον κ. Τσίπρα να μιλάει για ακροδεξιά αντιμετώπιση στην πολιτική τάξης και ασφάλειας. Θα με συγχωρήσετε, θα ήθελα κάποια στιγμή η αντιπροσωπεία να αποφανθεί αν το αίτημα για τάξη και ασφάλεια είναι ένα ακροδεξιό πρόταγμα ή είναι μια απαίτηση της κοινωνίας απέναντι στο συνταγματικά και δημοκρατικά οργανωμένο κράτος» είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, και πρόσθεσε ότι του προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» φιλοξενήθηκε δημοσίευμα που έκανε αναφορά σε εικόνες του ’73 δείχνοντας από κάτω εικόνες της Αστυνομίας της Ελληνικής Δημοκρατίας να έχει απομονώσει διαδηλωτές οι οποίοι αναίτια και χωρίς κανένα λόγο έριχναν πέτρες κατά της ΕΛΑΣ.
«Και ονομάζει την αστυνομία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως αστυνομία ανάλογη της χούντας και των τανκς που μπήκαν στο Πολυτεχνείο. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά», είπε ο κ. Δένδιας και κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες με τα «ευρήματα που άφησαν πίσω στο πολυτεχνείο αυτοί οι οποίοι δήθεν ταλαιπωρήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία» (μολότωφ, πέτρες κλπ).
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διατυπώνει σαφή οικονομική πρόταση και αναφέρθηκε σε όλους τους φορείς που προβάλλουν οικονομικά αιτήματα και τα στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να εξηγεί σε τι συμποσούται όλο αυτό.
Ο κ. Δένδιας κάλεσε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει τι ακριβώς προτείνει για το μεταναστευτικό για το οποίο λέει «απίστευτα πράγματα».
«Η χώρα οφείλει και πρέπει να πάει μπροστά. Η συνταγή του αύριο δεν μπορεί να είναι ό,τι μας έφερε εδώ», είπε ο υπουργός.

ysterografa.gr