Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ο Αστέρας Δερβενίου έχασε με 1 - 0 από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου , έχασε όμως και τον Αντωνόπουλο (video)

Στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, μετά τη νίκη επί του Αστέρα Δερβενίου με 1-0, στο ουδέτερο γήπεδο των Εξαμιλίων, λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων. ισοβαθμώντας μαζί του και με τη Θύελλα Πετρίου.
Οι «Ερυθρόλευκοι» βέβαια περιμένουν και την εκδίκαση της έφεσης για την αφαίρεση των 3 βαθμών από την τιμωρία στο ματς με τον ΑΟΛ, για να δουν αν όντως τελικά θα φτάσουν στους 22 και να ξαναμπούν στη διεκδίκηση μιας ακόμα καλύτερης θέσης στη συνέχεια.
Έτσι σταμάτησε ένα σερί έξι συνεχόμενων νικών για τον Αστέρα.
Ο αγώνας περνά σε δεύτερη μοίρα, μιας και τον επισκίασε ο τραυματισμός του Αντωνόπουλου στο 20΄, ο οποίος μετά από δυνατό τζαρτζάρισμα με τον επιθετικό του Ολυμπιακού Μπασιώτη κοντά στην πλάγια γραμμή του γηπέδου, έφυγε προς τα έξω και χτύπησε πάνω στον τοίχο των αποδυτηρίων, που είναι κοντά στην πλάγια γραμμή και χωρίς προστατευτικό υλικό. Ο Σταύρος Αντωνόπουλος έφυγε από το γήπεδο με σπασμένο, ευτυχώς, μόνο το χέρι του, αλλά και με πολλούς μώλωπες στο υπόλοιπο σώμα του. Ήταν μια άτυχη στιγμή για τον Αντωνόπουλο σε ένα γήπεδο, που εκτός των άλλων, δεν είχε ούτε σημαιάκια στις τέσσερες γωνίες των κόρνερ…
Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ολυμπιακός δικαιούταν την νίκη, μιας και ήταν καλύτερος, ιδιαίτερα στο α’ μέρος. Έφτιαξε πολλές φάσεις στην εστία του Λιβανού, σε αντίθεση με τον Αστέρα που δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη φάση. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν με περισσότερο φανατισμό και έβγαλαν στο γήπεδο πάθος, ιδιαίτερα από το 60’ και μετά, όταν ο Αστέρας πίεζε και είχε μεταφέρει τη ροή του αγώνα γύρω από την περιοχή τους.
Οι τυπικά γηπεδούχοι, που εξέτισαν και την ποινή των 4 αγωνιστικών μακριά από την έδρα τους, ήταν ανώτεροι και προηγήθηκαν με υπέροχο σουτ του Μπασιώτη (14’), ένα σκορ που δεν άλλαξε ως το τέλος της αναμέτρησης.

Παρά τις αλλαγές που επεχείρησε ο προπονητής του Αστέρα, η μία υποχρεωτική στο 20’ λόγω του προαναφερθέντος τραυματισμού του Αντωνόπουλου και η άλλη στο 31’ μήπως και σταματήσει τις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Οι Μπαστούνης και Παπαδημητρίου είχαν κι αυτοί δύο καλά σουτ που έφυγαν όμως άουτ, ενώ από πλευράς Αστέρα ο Κουτρούλης κατάφερε σε μια δική του προσπάθεια να γυρίσει τεντωμένη παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, αλλά οι Πρίφτης και Καραγιαννίδης ήταν ένα βήμα πιο πίσω από την πορεία της μπάλας.
Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου είχε καλές στιγμές με τους Κριαρά και Μπασιώτη, αλλά ο Λιβανός ήταν στη σωστή θέση, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι δεν δημιούργησαν κάποια κλασική ευκαιρία.
Στην επανάληψη, ο Μπασιώτης μετά από σέντρα του Θεοδωρόπουλου, με όμορφο βολέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Λιβανού, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Μακρυγιάννη, να φεύγει ελάχιστα άουτ.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα καλό σουτ του Κριαρά λίγο άουτ, ενώ ο Αστέρας προσπάθησε κυρίως με στημένα, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση. Ο αγώνας έληξε με τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν τη δύσκολη, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, νίκη τους.
Ο διαιτητής κ. Αστερής έκανε λάθη, που δεν επηρέασαν όμως το αποτέλεσμα. Το ίδιο και οι βοηθοί κ.κ. Πυργάκης (ιδιαίτερα σε τρεις φάσεις : ένα πλάγιο με την μπάλα να έχει βγει τουλάχιστον μισό μέτρο και δύο οφσάιντ κοντά στην πλάγια γραμμή μπροστά του) και Γκότσης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Καλογερής, Τρανούδης, Μαυρέλης, Κορδαλής, Βλάσσης, Παπαδημητρίου, Κριαράς, Μπαστούνης, Μπασιώτης, Αγγέλου (81’ Παντελέου), Θεοδωρόπουλος (90’+ Κεντροθανάση)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Λιβανός, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Πολύζος, Γιαννόπουλος, Αντωνόπουλος (20’ λ.τρ. Αναγνωστόπουλος), Γκόλγκαρης (31’ Λιθοξόου), Μακρυγιάννης, Κουτρούλης, Καραγιαννίδης, Πρίφτης (57’ Μερκούρης)