Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Σαμαράς: Κάναμε αληθινές επαναστάσεις στην Ελλάδα

samaras
«Ιστορικό» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2014 ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Έγιναν αληθινές επαναστάσεις και ανατροπές από αυτή την κυβέρνηση», είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «…η χώρα μας έχει πρωτογενές πλεόνασμα, το πρώτο βήμα για να βγούμε από το Μνημόνιο. Δεύτερη επανάσταση είναι η εξάλειψη του εμπορικού ελλείμματος. Τρίτη μεγάλη ανατροπή είναι η πραγματοποίηση των στόχων του προϋπολογισμού, όπου πιάσαμε τέσσερις στους πέντε στόχους, με μοναδική εξαίρεση την ανεργία, που ωστόσο σταθεροποιήθηκε».
«Τα πετύχαμε όλα αυτά χωρίς αλχημείες και μαγειρέματα», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός. «Τέταρτη ανατροπή είναι η υπέρβαση των στόχων έναντι όσων είχαμε δεσμευτεί στους εταίρους μας. Πέμπτη επανάσταση είναι η στροφή στην ανάκαμψη, κάτι που όλοι προεξοφλούν πλέον. Η ανάκαμψη θα γίνει χωρίς δανεικά και με πρωτογενή πλεονάσματα», είπε ακόμη.
Σημείωσε ακόμη πως «υπάρχουν ενδείξεις για αποκλιμάκωση της ανεργίας από το 2014».
Ακόμη, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για το θέμα των πλειστηριασμών πως «Οι κατοικίες των αδυνάμων, των ανέργων και των μεσαίων θα παραμείνουν προστατευμένες».  Όσο για τη φορολογία εκτίμησε πως το 75% των πολιτών θα πληρώσει λιγότερα το 2014, σε σχέση με το 2013.