Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Κουτσούμπας: Οι μέρες που λαχταράμε… έρχονται

koutsoumpas«Το ΚΚΕ, δεν απαρνήθηκε ποτέ το ρόλο του ως κόμματος της εργατικής τάξης, της τάξης που έχει ιστορική αποστολή να ηγηθεί στον επαναστατικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, στην οικοδόμηση της σοσιαλιστικής- κομμουνιστικής κοινωνίας και παρά τις ελλείψεις του, δεν εγκατέλειψε ποτέ το στρατηγικό του στόχο, το σοσιαλισμό, δεν αποκήρυξε ποτέ την ταξική πάλη, τη σοσιαλιστική επανάσταση, την ανάγκη ανατροπής της δικτατορίας μιας μειοψηφίας, δηλαδή της αστικής τάξης, των εκμεταλλευτών και την αντικατάστασή της με τη δικτατορία της πλειοψηφίας, που είναι το προλεταριάτο, η εργατική τάξη, οι εκμεταλλευόμενοι» υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του απόψε στη διάρκεια πολιτικής-πολιτιστικής εκδήλωσης της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, στο ΣΕΦ, για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ.

«Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος αγώνας, δεν υπάρχει κατάκτηση του λαού μας που το ΚΚΕ να μην πρωτοστάτησε ή να μην βρέθηκε στην πρώτη γραμμή χωρίς να λογαριάσει κόπους, στερήσεις, διώξεις» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι το κόμμα τόλμησε και τολμά να μελετά το παρελθόν του, βγάζοντας πολύτιμα συμπεράσματα, διορθώνοντας τα λάθη του και επεξεργαζόμενο τη στρατηγική του και υπογράμμισε ότι «η βασανιστική επίμονη και επίπονη μελέτη της ιστορίας, είναι πάνω απ’ όλα συλλογική διαδικασία για το ΚΚΕ, μακριά από ωραιοποιήσεις και μηδενισμό».
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το κόμμα απευθύνεται σε όλους καλώντας τους να αξιοποιήσουν την πείρα που έχουν αυτά τα χρόνια και να σκεφθούν τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ σχετικά με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την ΟΝΕ και το ευρώ «τότε που το ΚΚΕ τα καταψήφιζε, όταν όλοι μαζί -και οι σημερινοί οπαδοί της δραχμής- πανηγύριζαν».
«Όλες οι Συνθήκες της ΕΕ, είχαν και έχουν στόχο, να ρίξουν όσο πιο κάτω γίνεται την πληρωμή της εργατικής δύναμης, να κάνουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, για να γίνουν πιο ισχυροί οι μονοπωλιακοί όμιλοι» είπε, προσθέτοντας ότι «αυτή την αλήθεια προσπάθησαν συστηματικά να κρύψουν όλα αυτά τα χρόνια η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, με τις κάλπικες υποσχέσεις τους (και ενώ) όλοι τους μαζί έχουν ψηφίσει τις αντιλαϊκές Συνθήκες, σήμερα εξαπατούν και πάλι, όταν υπόσχονται διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που θα οδηγήσουν τάχα σε φιλολαϊκή λύση εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».
Στην ΕΕ ούτε υπήρξαν ούτε μπορούν να υπάρξουν ισότιμες σχέσεις ανάμεσα στα κράτη- μέλη της, αφού η αλληλεγγύη μεταξύ των μονοπωλίων αφορά μόνο τη συμφωνία επίθεσης στους λαούς» είπε ο κ. Κουτσούμπας αναλύοντας στη συνέχεια τις αντιθέσεις και τον τρόπο που εκδηλώνονται και καλώντας σε συστράτευση με το ΚΚΕ.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επανέλαβε την προειδοποίηση του ΚΚΕ για τον κίνδυνο εμπλοκής της Ελλάδας σε νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επισήμανε ότι «το ΚΚΕ και ο λαός πρέπει να παλέψουν για τη δική τους εξουσία στην οποία το ΚΚΕ θα αναλάβει τις ευθύνες του. Στην κυβέρνηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της το μαχητικό “παρών” του ΚΚΕ είναι δεδομένο» υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του κόμματος προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ σήμερα αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη για να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία, η κοινωνική συμμαχία της πλατιάς λαϊκής πλειοψηφίας που παλεύει με αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή γραμμή για την εργατική- λαϊκή εξουσία και με αυτή την προοπτική διεκδικεί σήμερα δύναμη παντού».
Τόνισε ότι η πρόταση του ΚΚΕ απαντά στο σήμερα και είναι πρόγραμμα εξουσίας, αναφερόμενος σε βασικούς άξονες της πρότασης του κόμματος που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος».
«Η αποδέσμευση από την ΕΕ θα είναι προσφορά στη διεθνιστική πάλη των λαών» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι «στο βαθμό που θα πραγματοποιούνται ανατροπές στα κράτη- μέλη της ΕΕ θα δημιουργούνται και προϋποθέσεις για ανώτερου, σοσιαλιστικού τύπου, οικονομική συνεργασία προς όφελος της κοινωνικής ευημερίας σε διαφορετικές χώρες. Η πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στην ΕΕ, στο κάθε κράτος- μέλος της μπορεί και πρέπει να αξιοποιεί τις εσωτερικές της αντιθέσεις, τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στο οικοδόμημα της ΕΕ».
«Η αποδέσμευση που προβάλλει το ΚΚΕ είναι ενταγμένη στον άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, το δρόμο της ενοποίησης της Ευρώπης προς όφελος των λαών, της οικονομικής συνεργασίας στη βάση του αμοιβαίου οφέλους» πρόσθεσε.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε το ΚΚΕ βαδίζοντας προς την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, αγώνων και θυσιών, παραμένει «το πιο νέο κόμμα» γιατί «πρεσβεύει το νέο, το αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για την ανθρωπότητα».
Κάλεσε, εξάλλου, σε απομόνωση της «εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που δηλητηριάζει το σώμα του λαού και της νεολαίας, με τα εμετικά κηρύγματά της».
Αναφερόμενος στο «πρώτο εγχείρημα οικοδόμησης του σοσιαλισμού, κατώτερης βαθμίδας του κομμουνισμού, κατά τον 20ο αιώνα» είπε ότι «επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, το χαρακτήρισε άλμα της κοινωνικής προόδου παρόλο που δεν απόκτησε την εσωτερική και εξωτερική δύναμη να νικήσει τελεσίδικα τον καπιταλισμό».
Ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων επαναστάσεων, νέων εξεγέρσεων, της ανίκητης πορείας του σοσιαλισμού- κομμουνισμού. Οι μέρες που λαχταράμε όλοι θα ΄ρθούν. Ο πάγος που ράγισε με την Κομμούνα του Παρισιού για 72 μέρες, ο πάγος που έσπασε με την Οκτωβριανή επανάσταση το 1917 για 72 χρόνια και που την ακολούθησαν κι άλλες δεκάδες επαναστάσεις και εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο, αυτός ο πάγος που έσπασε και ο δρόμος που επιτέλους χαράχτηκε, εμείς οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες , οι κνίτες και οι κνίτισσες, οι προλετάριοι της χώρας μας, όλων των χωρών του κόσμου, καλούμαστε να τον κατακτήσουμε και να τον περπατήσουμε στον 21ο αιώνα μέχρι τέλους, οριστικά και αμετάκλητα αυτήν τη φορά» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Την πολιτική ομιλία του Δ. Κουτσούμπα ακολούθησε πολιτιστική εκδήλωση με έργα του Μ. Θεοδωράκη και ερμηνευτές τους Μ. Φαραντούρη, Μ. Μητσιά και Β. Λέκκα, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Λευτέρη Καλκάνη, τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του Σταύρου Μπερή και το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

ysterografa.gr