Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Δούρου: Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί σε προσφυγή στις κάλπες

Rena-Dourou-Alexis-Tsipras
Την πρόβλεψη ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να σταθεί στην εξουσία μετά τις ευρωεκλογές, και το δυσμενές αποτέλεσμα που θα έχει, αλλά να αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, κάνει η Ρένα Δούρου, μέσω συνέντευξης την οποία παραχωρεί στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”.
Ο βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει χαρακτηριστικά:
“Κάθε μέρα που περνά με την κυβέρνηση αυτή στην εξουσία, σημαίνει αύξηση των ανέργων, αύξηση των λουκέτων περαιτέρω διάλυση της Υγείας και Παιδείας. Και αυτό δεν αλλάζει, ούτε με τα εύσημα της Καγκελαρίου Μέρκελ ούτε με εκείνα του Μπαρόζο προς την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για το πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι έτσι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη στήριξη της κοινωνίας, τη λαϊκή νομιμοποίηση.
Η αναξιοπιστία της κυβέρνησης έχει ως αποτέλεσμα οι μέρες της να είναι μετρημένες. Οι ευροεκλογές της άνοιξης θα είναι καταλυτικές. Η ορατή σαρωτική της ήττα θα την αναγκάσει σε προσφυγή σε κάλπες, απλώς γιατί δεν μπορεί να σταθεί στην εξουσία. Και αυτή θα είναι η μόνη ευεργετική πράξη που μπορεί να κάνει τούτη η κυβέρνηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις εκλογές του 2012 έχει ξεκαθαρίσει ότι αν οι πολίτες του δώσουν αυτοδυναμία θα επιδιώξει το σχηματισμό κυβέρνησης με όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα συστρατευθούν στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας”, επισημαίνει η Ρένα Δούρου με τη συνέντευξή της στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”.

υστερογραφα