Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Το καλύτερο άλλοθι της πολιτικής, ΣΥΡΙΖΑ ...η κενή ρητορεία

Σημεία από τη Συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ 
στην εκπομπή «ANTTV» και στο δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

 
photo
androulakis trpΣχετικά με τους πλειστηριασμούς:

Ο λεγόμενος νόμος Κατσέλη, που ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και προστατεύει τον Έλληνα πολίτη από τους πλειστηριασμούς, δεν καταργείται αλλά βελτιώνεται. Εμείς περιμένουμε ότι στην πρόταση του Υπουργείου θα μπουν συγκεκριμένα όρια που θα διασφαλίσουν ότι οι πλειστηριασμοί δεν θα επεκτείνονται, παραμόνο για όσους έχουν την οικονομική επιφάνεια και κρύβονται πίσω από τον νόμο.

Σχετικά με τη ρητορεία ΣΥΡΙΖΑ:

Η πρότασή σας σε όλα είναι «σκίστε το μνημόνιο». Το καλύτερο άλλοθι αυτής της πολιτικής, είστε εσείς και η κενή ρητορεία.
Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Ο νόμος Κατσέλη θα συνεχίσει να ισχύει. Δεν πάμε σε μαζικές απολύσεις, ούτε σε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Διότι η χώρα σήμερα έχει ένα στόχο, να πάει σε πρωτογενές πλεόνασμα και βάσει αυτού του κεκτημένου που είναι οι κόποι του ελληνικού λαού να διαπραγματευτούμε την αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτός είναι ο μακροπρόθεσμος, στρατηγικός και εθνικός στόχος για την οικονομία μας. Δεν θα στηρίξουμε αποφάσεις που θα υπονομεύουν αυτόν τον στόχο.

Σχετικά με τα φάρμακα:

Θέση μας είναι ποιοτικά και φτηνά φάρμακα για τον Έλληνα πολίτη. Όσον αφορά την τιμή του φαρμάκου, αυτή πρέπει να ακολουθεί τον μέσο όρο των τριών κατώτερων τιμών της Ευρώπης. Αυτή όμως η προσαρμογή για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να γίνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Όσον αφορά την ποιότητα των γενόσημων φαρμάκων, δεν γίνεται κάποιοι να συνωμοσιολογούν και να αφήνουν την εντύπωση στους πολίτες ότι δεν ελέγχονται. Τη στιγμή που ένα γενόσημο έρχεται στην Ευρώπη γίνεται έλεγχος. Το 65% των φαρμάκων της Γερμανίας είναι γενόσημα. Διαφωνώ με τη στρατηγική της εκατέρωθεν πόλωσης και της συκοφαντίας που απαξιώνουν την πολιτική. Το θέμα της υγείας είναι μείζον και είναι λάθος να παράγεται ανασφάλεια στους πολίτες για να κομίσει η Αντιπολίτευση πολιτικά οφέλη.


Γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής