Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τραγωδία στα Τέμπη!- Σε κρίσιμη κατάσταση οι 4 από τους 17 τραυματίες

Τραγωδία στα Τέμπη! ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ΚΤΕΛ - Τραγικός θάνατος για τον οδηγό του ΙΧ, πολλοί τραυματίες - Σοκαριστικές ΦΩΤΟ
Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο των Τεμπών. Κι άλλος νεκρός στη νέα τραγωδία που συγκλονίζει όλη τη χώρα από το βράδυ της Δευτέρας. Δυο από τους 17 τραυματίες δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.
Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 22:20, στην Κοιλάδα των Τεμπών και συγκεκριμένα στο 384ο χλμ. Το τραγικό δυστύχημα σύμφωνα με την αστυνομία συνέβη όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο επιχείρησε να κάνει προσπέραση σε νταλίκα και συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, νεκρός είναι ο 46χρονος οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου, ενώ τραυματίστηκαν η 43χρονη σύζυγός του και οι κόρες του, 17 και 7 ετών. Το επτάχρονο κορίτσι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λάρισας, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Τραύματα φέρει και ο Βούλγαρος οδηγός της νταλίκας, καθώς και ένας επιβάτης του ΚΤΕΛ. Στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης επέβαιναν συνολικά 18 άτομα.Ήταν σχεδόν 22:20 το βράδυ της Δευτέρας όταν ένα ΙΧ, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στο ύψος των διοδίων επιχείρησε να προσπεράσει λεωφορείο ΚΤΕΛ. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας 45χρονος, η σύζυγός του και οι κόρες του 7 και 17 ετών, συγκρούστηκε με νταλίκα, που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα. Από τη σφοδρότατη σύγκρουση έχασε τη ζωή του ο 45χρονος οδηγός του ΙΧ από τη Ραψάνη της Λάρισας και τραυματίστηκαν η 43χρονη σύζυγός του και οι δυο κόρες του.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Από αυτούς, οι τέσσερις, σύμφωνα με το Larissanet.gr, είναι βαριά τραυματισμένοι. Οι δυο, δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή
Οι εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος, σοκαριστικές. Το κίτρινο ΙΧ στο οποίο επέβαινε η 4μελής οικογένεια από τη Λάρισα έχει γίνει σμπαράλια, το ίδιο και το μπροστινό τμήμα της νταλίκας που έφερε πινακίδες Βουλγαρίας.

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας. Οι 13 διακομίστηκαν στο Περιφερειακό Νοσοκομείο ενώ οι άλλοι 4 στο Γενικό Νοσοκομείο.Για ώρες, άνδρες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, που βρέθηκαν εκεί με ειδικά εξοπλισμένα οχήματα, προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες, κυρίως του λεωφορείου, οι οποίοι καλούσαν σε βοήθεια.
Ο δρόμος έκλεισε για ώρες και άνοιξε στις 02:40 τα ξημερώματα της Τρίτης, αφού η νταλίκα είχε «διπλώσει» επί του οδοστρώματος και η διαδικασία απομάκρυνσής της απαίτησε αρκετό χρόνο.Σοβαρότερη μεταξύ όλων των τραυματιών είναι η κατάσταση 23χρονης από την Κυπαρισσία, η οποία υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, υπεβλήθη σε χειρουργείο και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο αν και δεν εφημέρευε χθες ωστόσο ενεργοποιήθηκε προκειμένου να συμβάλει στην περίθαλψη των τραυματιών.

Από τα 10 άτομα που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, σοβαρότερη παρουσιάζεται η κατάσταση μιας 39χρονης, η οποία είναι πολυτραυματίας και νοσηλεύεται στη θωρακοχειρουργική κλινική καθώς και η περίπτωση 34χρονης, που παρακολουθείται για εσωτερική αιμορραγία.

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο Βούλγαρος οδηγός της νταλίκας, η κατάσταση του οποίου είναι ελεγχόμενη, αλλά και η 6χρονη κόρη του οδηγού του ΙΧ που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, η οποία είναι υπό παρακολούθηση στην ορθοπεδική κλινική. Επίσης, νοσηλεύεται και η 17χρονη ετεροθαλής αδελφή της, όπως και η μητέρα της, που επέβαιναν στο μοιραίο ΙΧ.
Από χθες το βράδυ, τόσο παιδοψυχίατρος, λόγω της 6χρονης, όσο και ψυχολόγοι συνδράμουν στην όλη προσπάθεια.
newsit.gr